A Microsoft Studios bejelentette, hogy májusban megjelenik az Age of Mythology: Extended Edition című stratégiai játék, ami a 2002-ben kiadott, Ensemble Studios által készített Age of Mythology bővített, Steam-támogatással felvértezett változata lesz.

Az Age of Mythology: Extended Edition 16:9-es felbontást (1080p), achievementeket, újra élő online multiplayert, Steam-kártyákat, DX10-es grafikus effekteteket és Twitch-támogatást hoz, valamint magába foglalja a The Titans expanzió küldetéseit is. Bővül a megfigyelőmód, lesz felhőmentés, és persze immár nem kell majd űrhajó, hogy megmozdítsuk a megjelenésekor hírhedten gépzabáló RTS-t.

Az Age of Mythology az Age of Empires vadhajtása volt, egyszersming az első 3D-s Age of...-játék, ami a maga idejében döbbenetesen jól nézett ki. A program három népet vonultatott fel, az egyiptomiakat, a görögöket és a germánokat, ám a történelmi hitelességet ezúttal félretéve, a hangsúly az említett kultúrák mitológiájára helyeződött. A történet Atlantiszról indult, majd megkerülte az egész Földet, miközben egy csapat hellén hősre fókuszált, akik igyekeztek megakadályozni a közelgő világvégét.

Az Age of Mythology: Extended Edition remek ötlet a Microsot Studios részéről, ha már a sorozatot nem folytatják, ugye. A két éve megjelent Age of Empires 2: HD Edition mindenesetre megtanította a játékosoknak, hogy nyugtával dicsérjék a napot -- bízzunk benne, hogy most egy kidolgozottabb újrakiadást kapunk, és nem szállnak el a játék árával sem.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!