AionGuard: Új játék a Just Cause készítőitőlKisebbfajta meglepetésként ért a hír, hogy az Avalanche Studios (Just Cause 1-2) emberei már két éve egy új játékon dolgoznak, és csak most tudtunk meg róla némi információt. A projekt neve AionGuard, amire a fantasy-háborús játék leírása passzolna a leginkább, hiszen a hatalmas és szabadon bejárható játékterületeken sok-sokezernyi masírozó katonának, a játékosok által is irányítható sárkányoknak, és gigászi mitikus teremtményeknek osztogatjuk majd a parancsainkat.

A történet szerint az aionguard nevű faj vissza akarja foglalni egykori területeit, miután majdhogynem a teljes civilizációjuk eltűnt. Ezen nép harcosai (képünkön) valami furcsa fúzió révén összekapcsolódtak a páncéljukkal, ami mindenféle érdekes emberfeletti erővel ruházza fel őket. Az Avalanche emberei egy második világháborús berepülő pilóta, egy szamuráj és egy középkori lovag keverékeként írták le ezeket a lényeket, tehát egy igencsak furcsa, ugyanakkor egyedi kaszttal állunk szemben.

A küldetéseink az EDGE magazin beszámolója szerit nagyrészt abból állnak majd, hogy minél több területet visszafoglaljuk a gaz nazurbaal népétől, akik kiszipolyozzák a föld varázserejét. Egy-egy területen vad törzsekkel (akikkel szövetséget köthetünk, ha úgy tartja kedvünk) és még vadabb állatokkal lesz dolgunk, az adott terület közepén pedig egy erődöt is be kell vennünk, a már említett seregünk és olykor egy kis trükk segítségével. Ha alaposan átvizsgáljuk a terepet, lehetőségünk nyílik fontos utánpótlásvonalakat, vagy éppen az erődök stabil fennmaradását biztosító „geo node”-ok valamelyikét elvágni, így megkönnyítve az ellenséges erődítmény bevételét, és ha seregünk mégsem volna olyan hatalmas, mint azt szeretnénk, a környező törzsektől mindig kérhetünk egy kis erősítést, ami jöhet gyalogosok, szörnyek, de akár sárkányok formájában is.

A készítők nagyon szép grafikát és emlékezetes játékmenetet ígérnek, ami a piacon lévő hasonló címekkel könnyedén felveszi majd a versenyt -- viszont az sokakat elszomoríthat, hogy a játék jelenleg csak next-gen konzolra érkezik, illetve, hogy a srácok még kiadót sem találtak ennek az ígéretesnek tűnő projektnek, így a megjelenési dátum sem ismert.