A No Man’s Sky lassan elhíresül arról, hogy semmi sincs benne, amit ígértek. És tényleg! Nem landolhatunk aszteroidán, nincsenek nagy flották, a bolygók úgy oda vannak ragasztva a helyükre, mint a nagyi protézise a szájához, és így tovább. Ennek egyik következménye lett, hogy a játékosok igencsak felháborodtak, s biza kérték vissza a pénzüket, hiszen ők nem ezért fizettek.

Az Amazon, a Steam és a Sony felfigyelve a problémára elkezdte visszatéríteni a No Man’s Sky árát, még akkor is, ha a játékosok már jóval több órát öltek bele, mint amennyit a visszatérítési politika engedélyez. Ez különösen a Sony-nál szembeötlő, ami csak akkor adja vissza a pénzünket, ha még nem töltöttük le a játékot.

A dolog nem várt véleményt váltott ki a Sony UK egykori stratégiai tartalmi igazgatójából, Shahid Kamal Ahmadból, aki szó szerint ezt írta Twitteren: „ha visszakéred a pénzt, miután több mint 50 órát játszottál egy játékkal, tolvaj vagy.” Nos, markáns vélemény.

Viszont nem feltétlen igazságtalan, hiszen azért ötven óra után visszakérni valamiért a pénzt, eléggé húzós. Van olyan játék, ami ennyi idő alatt tízszer is kijátszható. Ugyanakkor egy olyan méretű játéknál, mint a No Man’s Sky könnyen lehet, hogy csak ennyi idő után lesz nyilvánvaló, hogy a fejlesztők kábították a játékosokat, így ez esetben az ötven óra sem feltétlen túlzás.

A Steam – amin a SteamDB adatai szerint a játék népszerűsége drasztikusan zuhant – amúgy hivatalosan is közölte, hogy nem változtatott a visszatérítési politikáján, viszont esetenként más elbírálás alá kerülhetnek egyes játékok, ahogy az történt a No Man’s Sky-jal. Az Amazon és a Sony eddig nem foglalt állást a témában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Szerintetek túlzás ennyi idő után egy játék árát visszakérni, vagy a No Man’s Sky és hasonló kaliberű játékok esetében ez azért reális?