Azt már tudjuk, hogy bizonyos játékok nem jelennek meg Switch-re, ami nem túl meglepő, hiszen a hibrid konzol ereje nem ér fel egy PS4-eshez vagy egy Xbox One-hoz, a gamer PC-k meg… Nos, kiröhögik. Ugyanakkor úgy tűnik, további, amúgy más konzolokon népszerű szolgáltatással sem fog bírni a márciusi premierkor.

A Nintendo elmondása szerint mivel elsődlegesen játékkonzolnak szánják a Switch-et, a megjelenése napján semmiféle videó streamelős szolgáltatással nem fog bírni, ugyanakkor a jövőben megjelenhet eme funkció egy update folyamán. Képeket készíthetünk, sőt, szerkeszthetjük majd azokat, de videót nem csinálhatunk. Emellett nem támogatja a Netflix és az ehhez hasonló médiumok appjait sem.

Nem lesz visszafelé kompatibilitás, szóval nem fogunk a korábbi Nintendo konzolokra megjelent játékokkal játszani rajta. A kontrollere sem támogat más rendszereket, ám ez utóbbi szintén változhat a jövőben.

A Nintendo digitális boltjának Virtual Console szolgáltatását sem érhetjük el a Switch-csel márciusban, ahogyan más digitális disztribúciós szolgáltatásokat sem. S mindezek mellett a külső merevlemezt sem csatlakoztathatunk rá. A trófea vagy achievement rendszerről pedig nem akartak beszélni.

nintendo-switch-konzolok.jpg