Tegnap röppent fel a hír, hogy a Twenthy Century Fox bejegyeztette az Alien: Isolation címet, ma pedig egy magát belsősnek mondó, nevét elhallgatni kívánó informátor további részletekkel is szolgált. Elmondása szerint eme játék 2014-ben érkezik, méghozzá a jelenlegi és az újgenerációs konzolokra egyaránt. Valamint a főszereplője Ripley lesz, de nem Ellen, hanem a lánya, Amanda.

Amanda Ripley-McClarenről igen keveset tudni. Anyja megígérte neki, hogy hazaér a tizenegyedik születésnapjára, ez azonban nem teljesült, miután a Nostromo felvett egy idegen létformát. Amanda hatvanhat évesen halt meg, két évvel azelőtt, hogy Ripley hazaért ötvenhét éven át tartó útjáról. Ennyit tudhatunk meg róla az Aliens rendezői változatából, na meg láthattunk róla egy fotót (ami valójában Elizabeth Inglisről, Sigourney Weaver anyjáról készült).

A névtelen forrás megerősítette, hogy a Creative Assembly rejtélyes, Dead Space-szerű játékáról van szó, annyi különbséggel a necromorph eljövetelt elmesélő sorozathoz képest, hogy az Alien: Isolation lopakodós FPS lesz, sok-sok horrorelemmel, melyet többek között a Dishonored és a BioShock inspirált.

És most jön az érdekes rész: a játék helyszínéül nagyrészt egyetlen űrállomás szolgál (helyes), ahol egy szem xenomorph vadászik majd ránk (remek), harcolnunk pedig főleg katonákkal és klónokkal (he?) fogunk. A fejlesztők amúgy az Alienből merítettek inspirációt, így nagy szerep jut majd a szellőzőknek (alap), a szekrényeknek és a közelharcnak (régen rossz, ha az alien közel van).

Valamint azt is elújságolta névtelen verebünk, hogy a SEGA nem vette félvállról az Aliens: Colonial Marines kritikai hasasát. Emiatt halasztották el az Alien: Isolation bejelentését, amelyet eredetileg az idei E3-ra terveztek. A pletykákat persze eddig se a Fox, se a SEGA, se a Creative Assembly nem erősítette még meg, szóval a fentieket kezeljétek óvatosan.

alien-isolation-amanda-ripley-mcclaren.jpg