Havi rovatunkban azokat a Google Play áruházban megtalálható játékokat szedjük össze, amik ár/érték arányban kiemelkedőt, vagy éppen különleges élményt nyújtanak. Fontos szempont volt a válogatásban, hogy az ajánlóban szereplő címek friss megjelenések legyenek. Lássuk!

A halál jele

Jó néhány hete már bemutattam egy, a régi KJK könyvekre hasonlító magyar fejlesztésű alkotást (Shattered Souls), és a mostani ajánlónk első tagja is ugyanebbe a kategóriába esik. A halál jele a Lionsdale Studio saját megfogalmazása szerint egy interaktív kalandjáték könyv. Az április végén megjelent cím egyébként a magyyar stúdió harmadik munkája, és a stílus összes jegye megtalálható benne: rejtvények, szerencsétől független, döntés alapú harc és következményrendszer, és így tovább. A 35 megás játék 635 forintba kerül, és Android Gingerbread rendszertől felfelé használható.

a-halal-jele.jpg

Aqua Moto Racing 2 Redux

Mindig is élvezettel néztem a sportadókon a jet-ski versenyeket, ahogy trópusi környezetben, a tengerpart előtt, a vízen száguldanak ezek a gépek. Az Aqua Moto Racing 2 Redux ebben a hónapban a legdrágább játék, 1790 forintot kell érte a pénztárnál hagyni. Ezért az összegért egy kellemes versenyjátékot kap az ember, amiben 12 különböző jet-skit lehet meglovagolni, szóló módban 14 bajnokságon keresztül lehet bekerülni a legnevesebb versenyzők közé. Az iOS platform után most az Android játékosokat akarja meghódítani a Zordix programja, ami a Metacriticen 85 pontos értékelést szedett össze.

aqua-moto-racing-2.png

Space Adventure 360

A Space Adventure 360 egy mobiltelefonokra és táblagépekre tervezett shoot 'em up játék, gyors, pörgős játékmenettel, rengeteg ellenféllel. A tálalás kitűnő, az irányítás kellemes, a tartalom pedig az achievementek megnyitásával bővül, és mindezek mellett a főellenfeleket is kihívás legyőzni. A Space Adventure nem is drága, 409 forintba kerül. A játék teljesen friss, valamivel több, mint egy hete jelent meg, még nem igazán fedezték fel a vásárlók. Érdemes kipróbálni.

GetMeBro!

A GetMeBro! egy endless runner játék, megbolondítva némi erőszakos és képesség alapú játékmenettel és akcióval. Első bejelentkezéhez és a multiplayerhez internetkapcsolat szükséges, de a szóló részt lehet játszani Wifi és mobilnet nélkül is. Minden héten új térképen lehet szaladni különböző jutalmakért és a pay-to-win réme sem lebeg az ember feje fölött. Alább láthatjátok a játék trailerét, a sötét hangulat és a környezet egyedivé teszi a programot, ami ráadásul 12 év felettieknek minősítést kapott a PEGI-től. Ára 709 forint, erre fáradjatok érte.

Brothers: A Tale of Two Sons

Szinte minden hónapban megjelenik egy-egy PC-s sikerjáték mobilos változata, és ez most sincs másként. A Brothers: A Tale of Two Sons  2013 egyik legerősebb narratívájával rendelkező játéka volt olyan címek, mint a The Last of Us vagy éppen a Beyond: Two Souls mellett. A mobilport késéssel jelent meg Androidon, eredetileg tavaly év végén kellett volna feltűnnie a Google Play áruházában. Ez a szép, ugyanakkor szomorkás hangulatú kaland 1090 forintba kerül, ami nem sok egy ilyen minőségi címért. A játék azonban méretes, közel 800 megabájtos, ami pillanatok alatt megesz egy komolyabb mobilnet csomagot is, így vásárlás után a Wifi kapcsolaton való letöltés javasolt.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!