A 2K Games bejelentette, hogy a Duke Nukem 3D androidos okostelefonokra is megjelenik a közeljövőben. Bár pontos dátum nincs, elvileg nem kell sokat várnunk a játékra, ami Android 2.1-es és újabb operációs rendszereken fut majd.



Sok más információ nincs. A portolást a Tapjoy végzi, egy olyan alapítvány, melynek célja "top kategóriájú programok meghonosítása az Android rendszereken". A játék egy az egyben a már kapható iOS-es változat átirata lesz, és bár utóbbit sokan szidták a nehézkes irányítás miatt, azért ha az ember kicsit beletanult, tulajdonképpen egész élvezhető port benyomását keltette. (A fenti videón meg lehet nézni, hogyan muzsikál futás közben -- na, valami ilyesmit várhatunk az Android változattól is.)

Sajna árat nem tudni, de egy biztos, ha a Gearbox tényleg új Duke Nukem játékon dolgozik, akkor addig kell ütni a vasat, amíg meleg, és folyamatosan ébren tartani a játékosokat, nehogy elfelejtődjön a franchise. Kár lenne érte, a Duke Nukem Forever csak egy gyenge eresztés volt a megannyi klassz Duke felvonás között.