Jelentem, megjelent a második folt a remek stratégiához, ráadásul nemcsak vagy kéttucat javítás került bele, hanem egész pontosan 12 újítás, ajándék, kedveskedés – úgy érezhetjük magunkat, mint egy hajóskapitány kedvese, akit a hosszú útról visszatérő koma valami ritka holmival lep meg, köszönetül a hűségért és türelemért... Alant felsorolom az újdonságokat, a hibajavítások jegyzékének zanzáját pedig megtaláljátok a letöltés leírásában.
  1. Egy új, ritka kereskedő megbízás került be a játékba, melynek jutalma egy ázsiai szállítóhajó roncsa.
  2. A kereskedelmi útvonalak száma 20-ról 50-re emelve.
  3. A királynő kivételével minden „Guest of Honor” többször is meghívható, ennek folyományaként a városkulcs (Key to the City) ára emelkedett.
  4. Amikor a kalóz főépítményét lerombolod, hozzájutsz a figura kincseihez.
  5. A homokóra mellett immár az adott profilhoz tartozó teljes (össz-) játékidő is kijelzésre kerül.
  6. Egy új billentyűparancs segítségével (váltókapcsoló jelleggel) immár fixen beállíthatjuk, hogy normál vagy magasabb sebességen fusson a játék.
  7. Az építkezési menüben a bekerülési költségek mellett most már a saccolt fenntartási költség is látható.
  8. Az érdemérmek sora négyre bővült, ugyanis immár platina ordót is kaphatunk, mégpedig az alábbiakért:
  • Idő: az adott profillal eltöltött 750 órányi játék után.
  • Népesség: 25 000 lakos a „Difficult” (nehéz) szinten.
  • Kincs: 999 999 arany a „Difficult” (nehéz) szinten.
  • Gyarmatáru: 600 tonna gyarmatáru (Colonial Goods; bármelyik a négy közül) valamelyik raktáradban a „Difficult” (nehéz) szinten.
  1. Az aranyaid maximális száma 999 999 999-re lett növelve (talán elég lesz...).
  2. Ha ki van választva egy hajó amikor megnyitod a stratégiai térképet, a járművet egyszerűen hozzárendelheted egy útvonalhoz, elég lenyomni a SHIFT billentyűt, és az útvonalra ballal kattintani.
  3. Ha egy ház upgrade gombján ballal kattintasz, és közben lenyomva tartod a SHIFT billentyűt, az adott szigeten lévő, azonos szintű ház szintén fejlődik! Ez minden épülettípust érint, azaz a lakóházakon kívül a bányákat, vagy a tornyokat is. Ugyanezzel a technikával az összes ültetvényt és farmot is újratelepítheted / újraültetheted.
  4. A billentyűzetkiosztás alaphelyzetbe állítható az új „Reset” opcióval.

Nem is szaporítom a szót, akinek megvan a cucc, minden bizonnyal nagy örömmel fogja levadászni és felvarrni a foltozást, hogy új szeleket dagaszthasson a vitorlája...