Már több mint egy éve annak, hogy Cliff Bleszinski kilépett az Epic gárdájától -- az ismert tervező azért távozott, hogy átformálja a hagyatékát, ugyanis nem szeretné, ha csak a Gears of War ikonikus fegyveréről lenne ismert. Kis pihenő után úgy döntött, hogy egy új játékot fog készíteni, amiről már láthattunk pár koncepciórajzot, de semmi konkrétumot, illetve most megtudtuk, hogy régi vágású lövöldét is szeretne összehozni. (Lehetséges az is, hogy a kettő valahogyan összefügg.)

A projekt egy, a klasszikus Unreal Tournament és Quake játékokat idéző FPS lenne, mely megtanítaná a mai fiatalságnak, hogy milyen is egy igazi arénaküzdelem. A játékhoz már megvan a koncepció és az, hogyan fog elkészülni, most már „csak” egy olyan stúdiót kell találni, amely partner lenne. Bleszinski a Pointless podcast során mondta el, hogy el akarja kerülni azt a helyzetet, hogy egy marketinges figura megmondja, mint csinálhat -- megőrjíti az ilyen.

Természetesen egyelőre még rejtély, hogy mikor készülhet el ez a játék, ugyanis hiába van meg a koncepció és a terv, fejlesztőcsapat még nincs és a finanszírozást is meg kell oldani, a technikai kérdésekről már nem is beszélve. Várjuk a további részleteket!

cliffy-b.jpg