A dinoszauruszos MMO, az ARK: Survival Evolved fejlesztői, azaz a Studio Wildcard, az Instinct Games, az Efecto Studios és a Virtual Basement érdekes módszerrel küzd a biztonsági hibákat kijátszó csalók ellen. Ahelyett, hogy agyba-főbe bannolnák a népet, inkább pénzt ajánlottak fel azoknak, akik rálelnek olyan problémákra, amiken át a csalók betörhetnek a játékba, vagy éppen feltörhetik azt, nem kívánt előnyökre szert téve.

És nem kamuznak! A héten a ZeroDay(++) nevű játékos biza rálelt egy ilyen hibára a Steam Korai hozzáférés programjában már játszható programban és értesítette a fejlesztőket. A csapat csak annyit kért, hogy reprodukálja a hibát, hogy így ellenőrizhessék annak meglétét és mibenlétét, majd miután ez megtörtént, azonnal kifizették a felajánlott fejpénzt.

Ugyan a hibát még nem hárították el, az ARK: Survival Evolved következő frissítésével kijavítják a biztonsági rést. S persze továbbra is bíztatják a játékosokat, hogy keressék a csalóknak kedvező problémákat a játékban. Nos, így is lehet ezt csinálni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!