A San Franciscóban zajló GDC kétségtelenül egyik legnagyobb meglepetését az Obisidian szolgáltatta, amely nem egy új Fallout-epizódot leplezett le, és nem is a South Park: The Stick of Truth esetleges folytatásáról beszélt, de még csak a készülő Pillars of Eternity sem került szóba – nem, a csapat egy tankos F2P MMOG-t jelentett be Armored Warfare címmel!

Igen, nem tévedés, a szerepjátékok terén igencsak rutinosnak mondható kaliforniai független stúdió nemcsak elhagyja a biztonsági zónát, de egyenesen halálugrást hajt végre, hiszen a túlzsúfolt free-to-play piacra egy olyan címmel készül betörni, amelynek egy egyeduralkodóval kell szembenéznie. Persze az csak nekünk lehet jó, ha a World of Tanks gazdája, a wargaming.net kihívót kap -- a konkurenciaharc hatása a legtöbb esetben áldásos szokott lenni.  

Sajnos a projektről túl sok konkrétum nem derült ki. A leírás szerint a játékban egy saját privát katonai vállalatot (PMC) alapíthatunk és irányíthatunk, feladataink közé tartozik bázisunk fejlesztése, továbbá a modern katonai járművek összegyűjtése, fejlesztése és vezetése. Részt vehetünk kompetitív PvP-összecsapásokban, illetve haverokkal összeállva nagy kihívást nyújtó küldetéseket is végrehajthatunk.

A játékot a CryEngine hajtja (még az is lehet, hogy a srácok a szintén most bejelentett előfizetéses konstrukciót választják a licencelésre), illetve -- ami némi pikantériát jelent --, hogy az Armored Warfare kiadója és gondozója az orosz hátterű, de szintén kaliforniai székhelyű my.com startup cég. És bár a források (még az Obsidian saját portálja) is azt írja, hogy máris lehet jelentkezni a bétára, ez egyelőre nem él (talán túl frissek voltunk...), de akit érdekel, jegyezze fel az aw.my.com címet, hátha hamarosan élesedik a dolog. A magunk részéről mindenesetre kíváncsian várjuk a részleteket.

Armored Warfare (Obsidian Entertainment)