Miközben mindenki a Grand Theft Auto V PC-s, PS4-es és Xbox One-os megjelenésére vár, egy igen érdekes pletyka kezdett terjedni, mely szerint az Activision azt tervezi, hogy felvásárolja a GTA-játékok kiadóját, a Take Two Interactive-ot.

Az Activisionnek állítása szerint mély kapcsolata van Hollywooddal, és a felvásárlás célja az lenne, hogy jónéhány Take Two-s címből blockbuster mozit készítsen. Mike Hickey, aki az egészet megszellőztette, azt állítja, hogy a két cég közötti kapcsolat egyre jobban "egy fejlődő románchoz" hasonlít. Minkettő szeretne a filmipar felé elmozdulni, és ha az üzlet összejönne, az Activision a világ legnagyobb stúdióit irányítaná, melyek között megtalálható a Blizzard Entertainment, a Rockstar Games és a Bungie. Természetesen azok szellemi tulajdonaira is az Activision tenné rá a kezét: a kiadónak jelenleg több mint egymilliárd dollár készpénzállománya van.

Hat évvel ezelőtt az EA már kísérletet tett a Take-Two felvásárlására. Akkor kétmilliárd dollárt ajánlottak a cégért, az üzlet az igazgatótanács ellenállásán bukott meg.