• Bezárt a Maxis
  • Az EA felszámolja a stúdiót
  • A fejlesztési munkálatokat pedig négy iroda között osztja el
  • Elvileg lesz még Sims és SimCity, csak nem Maxis névvel
  • Folytatódik a meglévő játékok támogatása is

Az EA ma bejelentette, hogy az 1987-ben alapított, a játékosok millióit megörvendeztető Maxis bezárja a kapuit. A hivatalos közlemény szerint felszámolják az Emeryville-i stúdiót, a fejlesztői teendőket pedig átcsoportosítják a cég Redwood Shoresban, Salt Lake Cityben, Helsinkiben és Melbourne-ben működő irodájába, ahol tovább folytatják a Sims- és a SimCity játékosok támogatását, a franchise-okat új platformokon fogják bemutatni, valamint új, cross-platform szellemi tulajdonokkal állnak majd elő.

A bezárásban érintett dolgozók lehetőséget kapnak, hogy az említett stúdiókban, vagy az EA-n belül máshol helyezkedjenek el, míg akik inkább távoznak, azoknak az EA igyekszik segíteni a gyors elhelyezkedésben, illetve természetesen a végkielégítés sem marad el. A kiadó továbbá  megígérte, hogy a Sims 4 támogatása nem szűnik meg a Maxis bezárásával, éppen ellenkezőleg, ezzel a továbbiakban is törődni fognak, hiszen már úton van az első kiegészítő, de ezen kívül is terveznek újdonságokat, mégpedig elég sokat.

A Maxis neve a 28 éves pályafutása során összeforrt a SimCity- és a The Sims-sorozattal, amik annak idején igazi mesterműveknek számítottak, méretes rajongói tábort szerezve, az utóbbi években azonban már csak csalódást keltő termékeket kaptunk Maxis név alatt. Ilyen volt a legutóbbi SimCity, illetve a The Sims 4.

maxis-logo.jpg