• Az Apple bemutatta okosóráját, a neve Apple Watch
  • Frank Gibeau, az EA alelnöke játékokat készítene rá
  • Több csapat vizsgálja annak lehetőségét, milyen programokat lehetne fejleszteni rá

Az Apple megtette a nagy leleplezést: a hírek szerint a jövő év elejétől kapható a régóta köztudatban lévő okosóra, az Apple Watch névre keresztelt kütyü. Frank Gibeau, az EA alelnöke már a bejelentés napja után közölte, hogy a cégen belül két fejlesztőcsapat keresi annak a lehetőségét, hogy milyen játékokat lehetne készíteni az Apple okostermékére.

„Az Apple nagy bejelentése az órával kapcsolatban egy trendet fog elindítani, mellyel ezek a hordozható eszközök (divatkiegészítők) egyre erősebbek, nagyobb kapacitásúak lesznek, és idővel újabb és újabb funkciókkal fognak bővülni. Reményeink szerint később játékokat is lehet majd rájuk készíteni.”

Természetesen magára az órán nem lehetne egy teljes játékot készíteni, hiszen az apró kijelző/óraszámlap már behatárolja a lehetőségeket, de Gibeaunak vannak ötletei: „Olyan dolgokat tudok elképzelni, hogy egy táblagépre megvásárolt játék esetében az órán építesz, vagy éppen azon keresztül veszel valamit, amit az iPadon keresztül a játékban használsz fel. Mondom, ezek még nagyon az első lépések, de ez számunkra egy nagy kihívás.”