Az Electronic Arts és a Nintendo sosem voltak nagy barátok, ami elsősorban a két cég érdekellentétei miatt alakult így: előbbi vállalat évek óta multiplatform franchise-okban gondolkodik, utóbbi viszont szinte csak saját magának fejleszt konzolokat, amik sehogy sem akarnak megfelelni a külsős kiadók igényeinek. Most viszont kiderült, hogy az EA nem is akarna javítani a Nintendóval ápolt viszonyon, mert a japán vállalat "már évek óta hallott" a kanadaiak szemében.

A CVG kimerítő cikket közölt a Nintendóval kapcsolatban, amiben megszólaltatták az ipar más szereplőit is, csak hogy képet kapjanak róla, hogyan látják a kiadók a Nintendo törekvéseit. Egy nevét nem vállaló EA-es forrás kerek-perec kijelentette, hogy "az EA nem gyerekjátékokat készít", a Nintendóval pedig sehogy sem jutottak dűlőre, így a Mass Effect 3 Wii U-s premierje után gyakorlatilag hátat fordítottak a japánoknak. Csakúgy, ahogy az Activision is -- mindkét cég sorozatokat szeretne, és ebben a Nintendo nem partner, így mérsékelt lelkesedéssel kezelik őket, sőt, az EA számára a harmadik helyre szorult konzolgyártó olyan, mintha nem is létezne.

A Nintendo mostanában komoly gondokkal néz szembe. A Wii U elismert bukás, a cég rengeteg pénzt készül elveszíteni, és már most fellángoltak a pletykák arról, hogy a gyártó új konzolokat adna ki, amik képesek lennének felvenni a versenyt a Sony és a Microsoft termékeivel. Hogy így lesz-e, kérdéses (én személy szerint eléggé kétlem), de az tény, hogy a nagy N-nek muszáj újra feltalálnia magát, különben szembenézhet az elkerülhetetlen véggel (ami a vállalat jelentős pénztartalékai miatt még így sem a megszűnés lenne, hanem a kiadóvá alakulás, a Sega mintájára). A befektetők bizalma megrendült a Nintendóban, a céget vezető Ivata Szatoru azonban bejelentette, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem mond le pozíciójáról, és a Nintendo igenis konzolgyártói státuszban marad.

Nintendo Wii U