• F1 modokat töröltet az F1
  • Nem tudni miért szálltak rá a modderekre
  • Több mint 30 alkotást kellett törölni a RaceDepartment oldaláról

A F1-gyel kapcsolatos licenceket, tehát a festéseket, a pályákat és a versenyzők nevének megjelenését kezelő Formula One World Championship Limited ma lecsapott a RaceDepartment oldalára, és több mint 30 rajongói modot távolíttatott el, mind pedig a Száguldó cirkusz 2016-os szezonjával kapcsolatos.

Magyarázatot nem kaptunk, de jogi oldalról egészen egyszerű a dolog: a rajongói modok engedély nélkül használták a pályákat, a neveket és a festéseket vagy ezek kombinációját, az ezeket kezelő Formula One World Championship Limitednek pedig minden joga meg van arra, hogy tulajdonának ilyen jogszerűtlen használatát letiltsa.

A helyzetet persze árnyalja, hogy ilyen nagyszabású akciót nagyon ritkán látni ingyenes modok kapcsán, így felmerülhet esetlegesen az, hogy a Codemasters berkeiben készülő hivatalos játékkal kapcsolatos mindez, ám ezt biztosan kijelenteni ezen a ponton felelőtlenség lenne, csak mint lehetőségként említettem.

Minden esetre a kiszemelt modjait mindenki jobb, ha letölti, amíg elérhetőek, nem tudni ugyanis, hogy a Formula One World Championship Limited mikor csap le.

f1-logo.jpg