Június 3-án elkezdődött az első fülöp-szigeteki DoTA 2 Major esemény egy eseménydús Group Stage-dzsel, amit 7-én, kedden a fő esemény követett. Egy héten keresztül élvezhettük, ahogy a világ legjobb DoTA 2 csapatai egymásnak feszülve küzdenek meg a trófeáért és a 3 millió dolláros nyereményért. Végül csak az OG és a Team Liquid maradt talpon, ezzel öregbítve az európai DoTA hírnevét.

A közösség és a talentgárda egyöntetően a Team Liquidet látták a legesélyesebbnek a győzelemre, ám a feltörekvő koreiai csapat, az MVP.Phoenix hamar letaszítottak őket az alsóágra. Ott végigdöbögve minden akadályon eljutottak a döntőbe.

A felsőágon továbbjutó OG hasonlóan remek teljesítményt nyújtott, különösen összhang és csapatmunka terén. Például sztárjátékosuk, a 9k MMR-rel büszkélkedő Miracle_ csaknem a teljes Main Event alatt egyszer sem halálozott el, köszönhetően csapattársai önfeláldozásának. Ezt a szériáját csak a Winner’s Bracket döntőben és a Nagydöntőben törte meg.

Ma reggel, közép-európai idő szerint 10 óra előtt kezdődött el a döntő egy Best of 5 széria keretén belül. Habár a kékbe öltözött lovas srácok nem adták magukat egykönnyen, a délelőtt folyamán lezajlott Losers Bracket Finals kivette belőlük a szuflát, és az addig megállíthatlannak látszó Liquid kikapott az OG-től. A végeredmény 3:1 lett, és ezzel a kupával a zsebükben történelmet írt a zöld csapat. Tudniillik ugyanis, hogy eddig még egyetlen organizációnak sem sikerült egynél több Valve által szervezett eseményt megnyernie. Most azonban az OG egyaránt a frankfurti Majort és a manilai Majort is a magának tudhatja. Három presztizses eseményből kettő a markukban van, és még hátra van egy The Internatinal, de hogy augusztusban miként alakul a sorsuk, azt csak a jövő döntheti el.

og-manila-champ-dota-2.png

Szükségük lesz a szerencsére, mivel The Internatinal 6 minden tekintetben izgalmas lesz. A nyílt kvalifikációs torna nem egészen kilenc nap múlva, június 21-én indul el, amelyet a regionális selejtezők követnek majd 25-én.