Az angliai orosz nagykövetség a minap közzétett egy hírt a hivatalos Twitter oldalán, amiben a szíriai szélsőséges felkelőket azzal vádolták, hogy nemrég vettek át egy kémiai fegyver szállítmányt. Ezzel az egyetlen bökkenő csak az volt, hogy a közleményüket egy Command & Conquer: Generalsból származó kép illusztrációval igyekeztek nyomatékosabbá tenni, ami akárhogy is nézzük nem feltétlen kelti a hitelesség érzetét.

A felhasznált kép egyébként három egymás mellett álló Bomb Truckot ábrázol, amelyek közül az egyiken egy hatalmas biológiai veszély szimbólumot láthatunk. Persze a jobb alsó sarokban feltüntették, hogy csak illusztráció céljából használták a képet - így nem bír különösebb bizonyító erővel -, de egy ilyen nagysúlyú hír esetében talán szerencsésebb lett volna egy komolyabb fotót választani a lázadókról.

Bár az oroszoknak nem teljesen sikerült meggyőzni Twitter követőiket, viszont elindítottak egy meglehetősen komikus kép áradatot, amiben a vicceskedvű reagálók játékokból és filmekből származó képekkel figurázták ki az orosz kormány által korábban propagált híreket.

Végül érdemes megjegyezni, hogy az orosz nagykövetség kommunikációs munkatársa sem holmi 3 dozer buildes amatőr, mert ha a Bomb Truckok támadásba lendülnek a Command & Conquerben, akkor bizony nagy pusztítást tudnak végezni.

ccbombtruck.jpg