A Sims alapvetően egy ártalmatlan sorozat, ami maximum csak amiatt okolható, hogy esetenként sok-sok órára képes rabul ejteni a játékosokat, miközben a virtuális emberkéink életének minden mozzanatát irányítjuk, és kedvünk szerint alakítjuk -- Oroszországban azonban úgy vélik, hogy a játék ártalmas lehet a gyerekek fejlődésére, így a Sims 4-et szigorú, 18+-os korhatár-besorolással illették. A világ más területein a Sims játékok T, PEGI 12 vagy M besorolást kapnak, ami azt jelenti, hogy 12 vagy 15 éves kortól használható a program.

A határozat az orosz törvénykönyv 436-FZ paragrafusának tükrében született meg, ami a gyerekek fejlődését védi. Ez a törvény tiltja az alkohol, a dohányzás és a drogok használatának reklámozását, az illegális tevékenységek elfogadtatását, a pornográf tartalmak mutatását, és a nem hagyományos szexuális kapcsolatok bemutatását.

Azt pontosan nem tudtuk meg, hogy a Sims 4 a törvény pontosan melyik részének nem felelt meg, de azért nagyjából kitalálható, hogy az azonos neműek közötti párkapcsolat lehetőségének mindig sok vitát kirobbantó kérdésköre zavarhatta az orosz honatyákat. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!