• Felmondott a Half-Life sorozat írója, Marc Laidlaw
  • Visszatér az íráshoz
  • Nem tud mit nyilatkozni a Valve aktuális terveiről
  • Levélben tudatta mindezt

Váratlan hír zavarta meg ennek a nyugodt kis pénteknek a békésen hullámzó vizét, kiderült ugyanis, hogy a Valve veterán tagja és írója, kinek nevéhez leghíresebben a Half-Life a fűzhető, az 1960-ban született és több mint 18 éves játékfejlesztői karriert maga mögött tudó úriember,

MARC LAIDLAW FELMONDOTT A VALVE-NÁL!

A nagy bejelentésre kissé szokatlan módon derült fény, történt ugyanis, hogy az egyik rajongó megelégelve, hogy éveken át semmit sem hallott a Half-Life folytatásáról, igyekezett megtudni az igazságot a sorozat írójától. A megnyugtató, vagy kielégítő válasz azonban elmaradt, Laidlaw ugyanis közölte, már nem tud bennfentes információkkal szolgálni a Valve aktuális és jövőbeni terveiről, merthogy már nem dolgozik ott.

marc-laidlaw-valve.jpg

Levelében (ez teljes terjedelmében itt olvasható) elmondta, hogy személyes okok miatt döntött úgy, hogy a majdnem két évtizedes játékfejlesztői karrierje után, amibe, a saját bevallása szerint, véletlenül csöppent bele, visszatér az íráshoz, ugyanis ebben az igazán jó, másrészt pedig már öregnek érzi magát ahhoz, hogy részt vegyen a játékok elkészítésének sokszor kaotikus kreatív folyamatában.

A távozása egyúttal azt is jelenti, hogy nem tudja, mi lesz a Half-Life sorozat sorsa, és nem is tud erről nyilatkozni. Nem az ő projektje, hiszen ez már az előtt létezett, hogy csatlakozott volna a Valve-hoz -- a régebbi játékokról azért még tud beszélni, de ezekről szerinte már mindent elmondott, nincs sok újdonság, másrészről pedig a most elhangzottakon kívül egy darabig nem fog interjút adni senkinek sem.

Mindezek után természetesen jogosan merülhet fel az, hogy az ilyen horderejű hírrel valaki csak ugratni próbálja a rajongókat, ebben az esetben azonban úgy tűnik nincs átverés. A lehetséges hoax-ra Laidlaw is kitért a levelében, és elmondta, hogy aki kérdezni, annak ugyanezt a szöveget fogja elküldeni, hogy mindenki megbizonyosodhasson arról, nem a trollok élik ki vágyaikat. A levél eredetét eddig ketten is igazolták.

half-life-2-hatterkep.jpg

A hír hallatán sokan keresztet vetettek arra, hogy valaha is el fog készülni a várva-várt Half-Life 3, de minimum az eddigieknél is kevesebb esélyt látnak arra, hogy folytatódjon a történet. A kérdésünk így megint aktuális: SZERINTED EGYSZER EL FOG KÉSZÜLNI A HALF-LIFE 3?