Ez a félelem lehetett az oka annak, hogy egy konkurens, de jóval kisebb csatorna, a Bro Team Pill feljelentette Joe-t a legfrissebb videója miatt, ami a 2014-es év legdurvább gamer-botrányairól szólt, beleértve természetesen a #gamergate-et. Joe videóját a BTP egy kép miatt tudta feljelenteni: az indexképen szerepelt a csatorna logója, úgy, hogy erre Joe-tól nem kért engedélyt az azt üzemeltető úriember, aki emiatt attól tartott, hogy csatornáját a maga 160 ezer feliratkozójával a #gamergate pártolói közé sorolják majd a nézők.

Az eredmény a YT licencszerződése alapján a videó törlése lett, sőt, Angry Joe Twittere szerint az egész csatorna bajba került, mert a tavalyelőtt eszközölt új felhasználói feltételek értelmében csak pár alkalommal lehet kampányt indítani egy csatorna ellen, Joe pedig már párszor kapott efféle felszólítást. Az AngryJoeShow adminisztrátori felülete korlátozásra került, csak pár dolgot lehet módosítani rajta, és például új videót sem tud feltölteni a tulajdonosa.

Angry Joe

Idő közben kiderült, hogy az ominózus kép (fent) nem is Joe alkotása, a Google-ön keresgélve talált rá, és a videóban állítása szerint nem említette meg a Bro team Pillt, lévén azt sem tudta, mi fán terem a csatorna (ezt én egyébként nem tudom megerősíteni vagy cáfolni, mert mire megnéztem volna, a videót törölte a YouTube). Vargas a közösségi médián át arra hívta fel a figyelmet, hogy a YT gyenge licencellenőrzési rendszere miatt nagyon könnyű másoknak kárt okozni. Ha nem sikerül elsimítania az ügyet -- amiben egyébként a feljelentést intéző fél sem tehet semmit már --, az is lehet, hogy véget ér az AngryJoeShow, és Joe munka nélkül marad.