• A Majesco nem ad ki több dobozos játék Észak-Amerikában
  • Ezt a feladatot lepasszolták a U&I Entertainment LLC-nek
  • A Majesco a saját játékai és a digitális termékek kiadásával foglalkozik majd
  • A Majesco komoly pénzügy gondokkal küszködik
  • A cég európai ágával kapcsolatban nem jött hír

A Majesco ma jelentette be, hogy innentől kezdve nem foglalkozik a dobozos játékok észak-amerikai kiadásával, ezt a feladatot ugyanis átadták a U&I Entertainment LLC-nek. A szóban forgó cég már régi partner, az elmúlt években többször is dolgozott velük, vagy az egyik leányvállalatukkal a Majesco, így megbízható kezekbe adják a munkát. Arról nem szól a fáma, hogy mi lesz a cég európai ágával.

A Majesco a továbbiakban a saját játékai, illetve a digitális termékek kiadásával foglalkozik majd, bár egy korábbi dokumentumból kiderült, hogy idén nem állnak elő semmilyen új játékkal, csak a meglévő címeiket árusítják.

A stagnálás és a kiadói feladatok lepasszolása persze érhető, a cég ugyanis régóta pénzügyi gondokkal küszköd: a Majesco veszteséges és ezért komoly leépítésekre volt szükség, illetve az is fenyegeti, hogy lekerül a tőzsdéről. A gondokat jól jelzi, hogy látszólag bedőlt az indie játékok terjesztésére szakosodott Midnight City csapatuk. A Fullbright jelezte, hogy megszakadt velük a kapcsolat, így a Gone Home konzolos munkálatai bizonytalan időre, talán véglegesen megrekedtek.

majesco.jpg