Nem sokkal az Arkham Asylum eseményei után vesszük fel a fonalat, amikor is Gotham City a feje tetejére állt. Az elmegyógyintézetből elszabadult bűnözők rettegésben tartják a lakókat a Black Gate és az Arkham pedig közel sem alkalmas egy ekkora embertömeg befogadására, ám Quincy Sharpnak -- aki ekkora már felhagyott azzal, hogy polgármester legyen -- van egy ötlete. A város egy nagyobbacska részét felvásárolta, majd sok száz méter betonfal segítségével létrehozza Arkham Cityt, a város új börtönét.

Az elsőre jó ötletnek tűnő terv azonban nem teljesen úgy sült el mint azt gondolták. A rabok ugyanis agresszív bandákba tömörültek (ezekről leírást találunk majd a játék adatbázisában), továbbá Kétarc a fejébe vette, hogy kivégzi Macskanőt, remélve, hogy ezzel kivívja a többiek tiszteletét, és biztosak lehetünk abban, hogy a Batman-univerzum egyéb karakterei is készülnek valamire. A város tehát egy ketyegő bombán ül, de szerencsére itt van Batman, aki mint mindig, most is készen áll arra, hogy rendet tegyen.



A játék során ismét sok közelharcra kell számítanunk, ám ezúttal a Sötét Lovag új mozdulatokkal szál ringbe, s egyszerre két támadást is ki tud védeni, arról nem is beszélve, hogy az első részben megismert és itt már a játék elejétől használható kütyük mellé újak is csatlakoztak (pl. füstbomba), melyeknek nem csak a sztoriküldetések során vesszük majd hasznát.

Az Arkham Cityben ugyanis sokkal több rejtély vár minket Rébusznak és bandájának köszönhetően, valamint számos melléküldetésben is részt vehetünk majd, ám sajnos azt még nem tudjuk, hogy ezek a bónusz missziók pontosan mit takarnak, de idővel erre és a játék egyéb érdekességeire is fény derül majd.



U.i.: Az Arkham Asylumban, Quincy Sharp titkos irodájában megtalálható az Arkham City pár koncepciórajza, illetve a játék kezdetleges térképe.