A 2009-es év legjobb játéka szerintem -- és ezzel azt hiszem sok képregényrajongó egyetért majd -- a Batman: Arkham Asylum volt, elsősorban azért, mert sikerült hosszú idő után tisztességesen bitbe önteni Gotham lovagját, egy ilyen nem mindennapi teljesítmény pedig folytatásért kiált, amit meg is kapunk jövő ősszel.

Sajnos a Batman: Arkham Cityre még legalábbegy évet kell várnunk, és nem könnyű böjt lesz ez, a történet szerint ugyanis az Arkham Elmegyógyintézetben történtek után Gotham egy jókora részét ellepték az elembeteg bűnözök, a rendőrség pedig kénytelen volt elzárni a „fertőzött” részt, ezzel egy új börtönt kialakítva. A helyzet azonban pár fal és kapu felállításával még nincs megoldva, így Batman az akció sűrűjébe veti magát, és többek között Macskanővel, Jégcsappal, Kétarccal és Ra al Ghul lányával, Talia al Ghullal kerül összetűzésbe, na meg pár száz csatlóssal.

A játékmenetet érintő újításokról egyelőre még nem tudunk semmit, de a fejlesztő Rocksteady azt ígérte, hogy az elődhöz képest egy jóval teljesebb, csiszoltabb, több lehetőséget biztosító játékot fogunk kapni, melyben tényleg a Sötét Lovagnak érezhetjük magunkat.





A Batman: Arkham City PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra fog megjelenni.