• Február első hetében jön az Apocalypse DLC
  • A passchendaele-i csatát eleveníti meg
  • Ez volt az első világháború egyik legvéresebb összecsapása

A tavalyi E3 alkalmával osztotta meg velünk a DICE a Battlefield 1 DLC-inek menetrendjét, ekkor hallhattunk először 2018 első nagy kiegészítőjéről is, az Apocalypse-ről. Akkor még nem árulták el, pontosan mikor érkezik, de most már tudjuk, hogy február 1-jén válik elérhetővé a Premium Pass tulajdonosainak.

A DLC a harmadik ypres-i vagy a közeli falu miatt passchendaele-i csatának is nevezett összecsapásban vehetünk részt, amely az első világháború egyik legvéresebb ütközeteként vonult be a történelemben. Az egyik oldalon a brit, ausztrál és új-zélandi, kanadai és dél-afrikai erők, a másik oldalon a német császári hadsereg állt, és az említett faluért ment a harc. A Nyugat-Belgiumban 1917 júliusától novemberéig tartó csatában több mint 700 ezer ember esett el vagy sebesült meg.

A DLC természetesen új (sárban és vérben tocsogó) térképeket, játékmódokat és fegyvereket is tartalmaz majd, amikről Westie számol be az Apocalypse DLC-ről szóló videóiban, ezeket fent és lent tekintheted meg. Mivel a videó készítőjének még csak a félkész változatba volt lehetősége belenézni, így ne csodálkozzatok azon, hogy néhány dolognak (így a talajnak) még nincs textúrája.