A Battlefield 1 bétatesztjéről ugyan még mindig nem tudunk semmit, de az alfateszt már javában zajlik. Így eshetett meg, hogy a Lobix300 nevű Reddit-felhasználó, aki elég szerencsés volt ahhoz, hogy részt vehessen a teszten, beletúrt a játék fájljaiba és felfedezett néhány dolgot, s azt meg is osztotta velünk. Bár valószínűleg emiatt több tesztre már nem hívják meg, de mi azért örülünk a lepcses szájának.

Kiderítette nekünk, hogy a Battlefield 1 kampányát egy prológus és egy epilógus fogja keretbe, közte pedig öt epizód lesz. Ezek címe: Friends in High Places, Nothing is Written, Through Mud and Blood, Avanti Savoia! és The Runner. A prológus 1, a többi epizód egyelőre úgy tűnik, 3-4 fejezetből fog állni.

Fegyverből annyi lesz a játékban, hogy azokkal egymagunk is megvívhatnánk az első világháborút. A Luger P08-tól a dinamiton és kardon át a Winchester M1907 SL-ig mindenféle gyilokeszközzel irthatjuk majd az ellent. Összesen 37 fegyver és 20 kaszt specifikus eszköz szerepel a listán, amit itt nyálazhatunk át.

Ami a multiplayert illeti, hét játékmód közül válogathatunk (Rush, Conquest, Team Deathmatch, Breakthrough, Domination, Possession és Air Superiority), és tíz pályán mérkőzhetünk majd meg (Amiens, Chateau, Desert, FaoFortress, Forest, Argonne, ItalianCoast, MountainFort, Scar és Suez) – ezek természetesen a hagyományoknak megfelelően bővülnek DLC-k áradatában.

Tizenegy skin körül választhatunk majd, legalább egy tucat battlepack lesz, és tizenegy exkluzív dögcédulát is kiérdemelhetünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!