A Battlefield: Hardline, mint azt már tudjuk, csak 2015-ben, valamikor az év elején fog megjelenni; ez még elég messze van, de valahogy az érdeklődést fenn kell tartani, így a Comic-Con keretében a Visceral Games megosztott néhány friss információt a játék történetével kapcsolatban.

Erről dióhéjban annyit kell tudni, hogy egy olyan zsaruról szól, akinek a nevét bemocskolták, így az alvilághoz fordul, oda épül be, hogy tisztázhassa magát. Pontos részleteket nem tudunk, a fejlesztők ugyanis csak nagyvonalakban beszéltek arról, mi vár ránk, de azt azért megtudtuk, hogy ezzel a felütéssel nemcsak a rendőrök életébe, hanem a bűnözök világába is belekóstolhatunk, ennek ráadásul az a jótékony tulajdonsága is megvan, hogy változatos missziók is várnak ránk, amik során nemcsak a metropolisz szívében, hanem azon kívül, poros kisvárosokban is megfordulunk majd.

A történet megírásában Wendy Calhoun segített, aki veteránnak számít az iparban, hiszen a Nashville, a Törvény embere (Justified) és a Bosszú (Revenge) sorozatokon dolgozik, a színészeket pedig Bill Johnson dirigálta, aki együtt dolgozik Calhounnal a Justifiedon, illetve része volt az egyik legjobb politikai dráma, az Elnök emberei (The West Wing) elkészítésében is. A színészek között megtalálható Eugene Byrd, Kelly Hu, Mark Rolston és Benito Martinez is.

Kijelenthetjük tehát, hogy profik alkották meg a történetet, de emiatt nem is nagyon aggódott senki, a Battlefield terén ugyanis a multiplayer mérvadó, mely sajnos még nem olyan, amilyet a fejlesztők és a közösség szeretne, ezért kell még várnunk a játékra. A Polygon értesülései szerint egyébként a történet forgatása májusban véget ért, s gyakorlatilag kész is minden ezzel kapcsolatban.