A pletyka alapját egy privát fórumon talált bejegyzés alkotja. Egy fórumozó, aki azt állítja, hogy már több mint 2 éve Austinban él, összebarátkozott az ottani Blizzard kirendeltség néhány menedzserével, és tőlük megtudott miegymást a battle.net frissüléséről.

Szerinte mire a Diablo 3 megérkezik, hatalmas változásokon fog átesni a Battle.net, például minden játékosnak univerzális regisztrációja lesz, ami mindegyik játékra vonatkozni fog. Új jelszórendszeren dolgoznak, egy 6 dolláros, úgynevezett „kulcstartó” rendszert akarnak bevezetni. Ennek az lesz a lényege, hogy tízpercenként egy új, 11 számból álló kódot generál a rendszer. Ez a kód lesz a jelszó, ezzel jelentősen megnehezítve a jelszólopásokat.

Az ismeretlen fórumozó még azt is állította, hogy a Diablo 3 biztonságosabbá tételéért rengeteg dolgot átvesznek a World of Warcraftból, és azokat megpróbálják tovább is fejleszteni. A „duping” például - azaz az értékes és ritka tárgyak másolása a játék egy bugja által - lehetetlen lesz.

Jól informált barátunk sajnos csak a Diablo 3-at érintő újításokról beszélt, pedig jó lett volna megtudni, mit hoz a közelebbi jövő. Ugyanis az első nagyobb változásokat a Starcraft 2 hozza majd a rendszerbe.



]{iegészítés: A hír bár szép, de szerintem sok újdonságot nem tartalmaz. Azt már régóta tudjuk, hogy jelentősen átdolgozzák a Bettle.net-et a StarCraft II indításáig. A "hat dolláros kulcstartó rendszer" véleményem szerint a korábban kihírezett Blizzard Authenticator, mely már megvásárolható. Az pedig, hogy egy működő online szolgáltatásban (esetünkben a WoW-ban) bevált dolgokat átemelik egy másik rendszerbe, majd arra adaptálják, átdolgozzák, szintén természetes dolog. (]{redenc)