• Kikerült egy amerikai áruházlánc oldalára a Middle-earth: Shadow of Mordor folytatása, a Shadow of War
  • Két dobozképet, árazást és megjelenési időpontot is kaptunk

A Middle-earth Shadow of Mordor jött, látott és győzött, mindezt tette úgy, hogy a már bevált recepteket, a nyílt világú játékok felépítését és a Batman Arkham-játékok harcrendszerét ötvözte egy egyedi ötlettel, a nemezis-rendszerrel. Bár a stílusból adódó monotonitás itt is felütötte a fejét, és a környezet sem volt túl változatos, valamint egy jobb sztori is elkélt volna mellé, nem lehet azt mondani, hogy egy rossz játék lett volna.

Annyira nem, hogy folytatásért kiáltott, és úgy tűnik szépen csendben hegesztették is a Monolith műhelyében, legalábbis már-már biztosra vehető, hogy még az idén megjelenhet a következő rész, mely a Middle-earth: Shadow of War névre hallgat. Az amerikai Target áruházlánc weboldalán tűnt fel a játék (a bejegyzést azóta eltávolították), és nem csak dobozképet, hanem megjelenési dátumot is kaptunk: ha minden igaz, idén augusztus 22-én újra ellátogatunk Mordorba.

Sokat még nem tudunk, a leírásból csak annyi derül ki, hogy egy testbe szorult két hősünk ezúttal „Szauron Nagyúr erejével és a Gyűrűlidércekkel néznek szembe” valamint „elkészítik saját Gyűrűjüket, hogy segítségével leigázzák Mordort, ork seregeik élén”. Az alapjáték 59 dollárt, a gyűjtői kiadás pedig 99 dollárt kóstál majd, utóbbi feltehetően a szezonbérletet is tartalmazza, így négy kiegészítővel, és egyéb nyalánkságokkal érkezik majd.

A dobozképek csak a konzolos (Xbox One és Playstation 4) változatokról árulkodnak, de minden bizonnyal megjelenik PC-re is. Az ilyen súlyos szivárgások után nem sokkal általában érkezik a hivatalos bejelentés is, remélhetőleg legközelebb már trailerrel jelentkezünk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!