A Steam Reviews keretében bármelyik Steam felhasználó értékelést adhat azokról a játékokról, melyeket a kliensből indított el. Ezek a leírások lehetnek pozitívak és negatívak is, az egyetlen kikötés csak az, hogy segítsék azokat, akik az a szóban forgó program megvásárlásán gondolkodnak. Az értékelések a játékok oldalán találhatók (az értékelő által játszott órák számával együtt!), de nem cserélik le az eddig használt Metacritic pontszámot.

Az értékelések minőségét szavazat dönti el: a jó és informatív írások előrébb kerülnek, míg amik csak fröcsögnek, vagy egyáltalán nem segítenek, azok a lista aljára süllyednek. Lehetőség van továbbá arra, hogy a nem helyén való írásokat jelezzük, s ezeket a Valve majd kivonja a forgalomból, de olyan nincs, hogy a fejlesztő önkényesen távolít el valamit, ugyanis ők is csak jelezhetik a nemtetszésüket.

Az értékelések alá lehet hozzászólásokat fűzni, s ezek külön jelzést kapnak, ha a program fejlesztője teszi. Továbbá módunk van arra, hogy kövessük a kritikusokat, megnézve milyen játékot értékeltek még, valamint a választott nyelvünknek megfelelően, akár magyarul is felvihetjük a véleményünket. A rendszer a beállított nyelvnek megfelelően tárja elénk az értékeléseket.

A Valve jelezte, hogy az Ajánlások automatikusan értékelésekké változtak, amelyek alapbeállítás szerint csak a barátaink számára jelennek meg, de publikussá tehetők, illetve érdemes még tudni azt is, hogy pontrendszer még nem tartozik a Steam Reviewshöz, de ezt később szeretnék beépíteni.

steam-reviews.png