Ha gamer fülesről esik szó, akkor a legtöbbeknek a Razer, a SteelSeries vagy az Asus ROG-vonala jut eszébe, pedig az Ozone is már egy jó ideje viszonylag baráti áron jó minőségű fejhallgatókkal rukkol elő. Ennek ékes példája a frissen bemutatkozott Ozone Ekho H80, amely jó eséllyel a csúcskategória versenyzőit is megszorongathatja.

A virtuális 7.1-es hangzás mondhatni a „belépőszint” a felső-kategóriás fejhallgatók sorába, ahogyan az állítható színű LED világítás is, ami az Ekho H80 esetében a fülhallgatót, a mikrofont és a hangerőszabályzót is díszíti. Ami viszont kiemeli a versenytársak sorából - ahogy a képen is egyből feltűnő lehet - az extra kényelmet biztosító fülpárna, illetve a visszahúzható mikrofon. Ami viszont félrevezető lehet első pillantásra, az a ránézésre is masszív, vastag pánt, ami ugyan azt a benyomást kelti, hogy nyomni fogja fejünket, de nem így van: az egész eszköz mindössze 380 grammot nyom.

ekhoh80mainbig.jpg

Ahhoz, hogy a legtöbbet lehessen kihozni az Ozone füleséből, mindenképpen célszerű letölteni saját drivereit és szoftverét, mellyel a hangbeállításokon és a hangerőn finomíthatunk, ezen túl a világítás színe és az alkalmazott effektek (folyamatos, pulzáló, reaktív) is állíthatóak. Mindezért nem kell brutális összeget leszurkolni, bár nem kifejezetten olcsó, javasolt fogyasztói ára 89,90 euró, vagyis körülbelül 30 ezer forint. Hiába no, a minőségnek ára van, de ha egy új fülesen gondolkozol, mindenképpen érdemes megfontolni karácsonyra az Ozone Ekho H80 fejhallgatóját.

ozone-ekho-software.jpg