Az EA ma hivatalosan is leleplezte a FIFA 14-et, mely valamikor ősszel fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, és persze még egy sor, jelengenerációs platformra -- így van, a nextgen gépek egyelőre kimaranak a buliból, de ez végső soron érthető, lesz még idő dolgozni rájuk bőven. Na meg az is lehet, hogy az EA később bemutat egy PS4-es és új xboxos variánst is, szebb grafikával, magasabb felbontssal, 60 fps-es sebességgel.

A FIFA 14 pesze nem hoz eget rengerő újdonságokat: most is javul a mesterséges intelligencia, többféle animációt kapunk, szebb lesz a grafika, és átírják a fizikai rutint is, ki tudja már, hányadszor. Újdonság, hogy a játékosok esés és cselezés közben is tudnak lőni, illetve, hogy az ellenfelek körül is "játszhatunk" a labdával, új dimenzióval bővítve a cselezés rendszerét. Csapattársaink reálisabb döntéseket hoznak majd, mérlegelik, hogy ki hol áll és merre mozdul épp.

Mozgáskultúrájuk bővül a 360 fokos fordulatokkal, amiket a 11-ben már láttunk ugyan, de a 12-ben és 13-ban visszavettek belőlük, mert sokszor kellemetlen pördüléseket eredményeztek -- itt már nem lesz velük gond, állítja a fejlesztésért felelős EA Canada. Visszaköszönnek az eddig látott játékmódok, a karriermódban pedig megjelenik a Global Scouting Network, ami a profi foci újoncvadászatát honosítja meg virtuális formában.

A játék persze minden létező licencet tartalmaz, összesen 15 ezer játékost modelleztek le a készítők. Pontos megjelenési dátum nincs, csak azt tudjuk, hogy ősszel jelenik meg. Alant képeket is láthattok -- mit mondhatnánk, a program most is jól néz ki.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!