Húsz év után bezárulni látszanak a Terminal Reality kapui. Bár az utóbbi évben a ronda, bugos, de legalább unalmas The Walking Dead: Survival Instinct és a szóra sem érdemes Kinect Star Wars okán emlegettük a csapatot, azért volt néhány jól sikerült, már-már kultikus játékuk is. Hiszen egyebek mellett nekik köszönhetjük a BloodRayne első és második részét, az egyik leghangulatosabb filmadaptációt (egyben folytatása is a moziknak), a Ghostbusters: The Video Game-t, és persze a 4x4 Evót is.

A Mark Randel és Brett Combs által 1994-ben alapított Terminal Reality bezárása mögötti okok egyelőre ismeretlenek (bár valószínűleg hozzájárult a Walking Dead csúfos bukása), de azt sem tudni, hogy dolgoztak-e valamin az elmúlt időkben. Honlapjuk „renoválás” alatt van, Facebook-oldaluk október 10-e óta nem mutat életjelet, Twitterjük március óta halott. A bezárás lehetőségéről is csak egy egykori alkalmazott Facebook-bejegyzéséből értesülhetett a játékosvilág.

„Akik régóta ismernek, azok tudják, hogy tíz évig voltam a Terminal Realitynél, ami úgy tűnik, hogy végleg bezár” -- írta Jesse Sosa üzenőfalán. „Vegyes érzések dúlnak bennem. Akkor hagytam ott őket, amikor már elindultak a lejtőn, de mindig a legjobbat kívántam nekik. És most vége, engem pedig elfogott a nosztalgia. Remélem, mindegyikük talpra esik. A srácok jó részére úgy tekintek, mint a családomra. Tudom, hogy a legtöbbjük úton van Austinba, szóval legalább hamarosan látom őket.” -- erősítette meg utolsó mondatával ama hírt, amely szerint a Terminal Reality több korábbi dolgozója is csatlakozott a Wargaming.net austini stúdiójához.

Ezzel elbúcsúzhatunk egy újabb régi fejlesztőstúdiótól, amely bár sosem fejlesztett igazán kimagasló játékokat, több programja is kellemes szórakozást nyújtott, még ha a végén már nem is voltak olyan  jók, mint fénykorukban.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Ghostbusters: The Video Game talán a valaha volt legjobb mozifilmen alapuló játékprogram.