Idén a legnagyobb tragédia, ami horror szerelmeseivel történhetett az az volt, hogy a Kodzsima és Del Toro közös projektje, a Silent Hills végül mégsem valósulhatott meg. A nagyon ígéretes projektet csak a játszható teaser, a P.T. formájában ismerhettük meg, és noha ez nem reprezentálta a majdani teljes játékot, teljesen magával ragadta a rajongókat, és igazából még azóta sem eresztette -- nagy kár, hogy ez már nem érhető el, miután a PlayStation piacteréről eltávolították. 

Semmi gond azonban, van már egy hasonló játék a láthatáron, a címe Allison Road, ami a P.T. kiköpött mása. A helyszín itt is egy ház, ahonnan nincs kiút, a félhomályba burkolózó folyosókon pedig szörnyűséges rémek lapulnak, miközben az a feladatunk, hogy megtaláljuk eltűnt családunkat.

Az Allison Road látszólag tökéletesen belepasszol abba az űrbe, amit a P.T./Silent Hills hagyott maga után, és most már nyugodtak lehetünk abban, hogy ez nem jut hasonló sorsra. A csapat a mai nap törölte a Kickstarter gyűjtést, hiszen erre már semmi szükség: a Worms játékokból élő Team17 felkarolta a projektet, és kiadóként egyengeti majd az útját. A fejlesztőcsapat egyúttal biztosított minket arról, hogy ez nem jelenti azt, hogy oda a kreatív kontroll, éppen ellenkezőleg, nyugodtabban dolgozhatnak a Team17 támogatásában.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!