Két kivételtől eltekintve 2005 óta éves rendszerességgel jelentkezik a Blizzard saját rendezvénye, a kétnapos BlizzCon, amit teljes egészében a cég játékainak és ennek népes közösségének szentelnek. Az Anaheimi kongresszusi központ dugig megtelik emberekkel, akik epekedve várják azt, hogy a fejlesztők mi minden mutatnak be nekik -- ez idén így volt, és noha néhány szivárgás elvette a meglepetések erejét, így is elsőrangú találkozó volt, ahol a cég összes aktív játékáról egy rakás hírt kaptunk. Jelen cikkünkben arra törekszünk, hogy minden fontos információt összegyűjtsünk nektek a BlizzCon 2015-ről. Lássunk is neki!

Diablo 3: jön a 2.4.0. frissítés

A Diablo 3 a közeljövőben egy méretes frissítés kap. A 2.4.0 új zónákkal, új tartalmakkal és kihívásokkal bővíti a játékot, valamint a fejlesztők extra figyelmet fordítanak a szezonokra.

Az új zóna a Greyhollow Island nevet kapta, ami az Adventure módon keresztül érhető el, és új, kemény ellenfelekkel várja a kalandorokat, de ezen kívül kibővül a The Ruins of Sescheron, amit az Eternal Woods régióval toldottak meg, míg a Royal Quarters már a Leoric's Manorből is elérhető. Újdonság még a Set Dungeons is, ami azt a célt szolgálja, hogy kapjunk egy helyet, ahol alaposabban elsajátíthatjuk a szettjeink sajátosságait. Ezek a különleges zónák akkor nyílnak meg, ha a szett mind a hat darabját összegyűjtöttük, és kifejezetten olyan kialakítást kaptak, amik az adott szetthez kötődő kihívást nyújtanak.

A Blizzard hozzányúlt a szezonok rendszeréhez is. Eltűnnek a Seasonal Legendary tárgyak, így minden legendás felszerelést a normál karakterünkkel is használhatjuk, de persze továbbra is megéri részt venni a szezonban. A patch 40 új legendás erőt mutat be, a Season Journey teljesítésével pedig egy hat részből álló kaszt szettet kapunk, illetve tíz extra férőhellyel bővülhet a tárolónk. Ezen felül a szezonok közötti átjárás könnyebb lesz a Season Rebirth  bemutatásával. Ennek használatával, a karaktert és a nevet megtartva visszaállítjuk egyes szintűre magunkat, míg minden Paragon szintünk és tárgyunk átszáll a normál karakterünkre -- 30 napunk van átvenni a „hagyatékot.”

Kisebb, de említésre méltó változások még, hogy egy-egy Greater Rift némi arany ellenében Empowered Riftté alakítható, és ha így teszünk, fejleszthetjük az egyik Legendary Gemünket. Valamint a Blizzard átdolgozza számos szett tárgy tulajdonságait, átláthatóbbá teszi a buff UI-t és a konzolon már látott Action Combat system PC-re is eljut, ami ideiglenes bónuszokat ad, például, ha gyorsan öljük az ellenfeleinket.

A Blizzard azt még nem közölte, hogy a 2.4.0 patch mikor fog megjelenni, de azt elmondták, hogy a BlizzCont követő hetekben a fent említettek eljutnak a tesztszerverekre.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Hearthstone: The League of Explorers bejelentés

A jövő héten, egészen pontosan november 12-én jelenik meg a Hearthstone: Heroes of Warcraft harmadik nagy kiegészítője, a The League of Explorers. Ebben Brann Bronzebeard, Elise Starseeker, Reno Jackson és Sir Findlay Murgleton elindul megkeresni a legendás Staff of Originationt, ám a kincs megszerzéséhez romos templomokon és pókhálós katakombákon vezet az út -- négy zóna, a Temple of Orsis, az Uldaman, a The Ruined City és a Hall of Explorers vár ránk. Akárcsak a Curse of Naxxramas és a Blackrock Mountain, itt is a mesterséges intelligencia ellen fogunk küzdeni, és összesen 45 új kártya vár ránk (ezeket a galériánkban nézheted meg), valamint itt a Discover, amivel kártyákat áshatunk elő, és használhatjuk őket, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk. A The League of Explorers 20 dollárba kerül, és heti bontásban (hálaadáskor egy hét szünet lesz) tárja elénk a négy zónát, amiket egyébként külön-külön is megvehetünk 700 aranyért, vagy hét dollárért.

Heroes of the Storm: új hősök, pálya és játékmód

A Blizzard a rendezvénye során nagy szerepet szánt a Heroes of the Storm játékának, ugyanis több, fontos újdonságot is bemutattak. Ezek közül az első, hogy jövőre egy új játékmód érkezik. Ez a The Arena nevet kapta, és két, öt főből álló csapat esik egymásnak, azzal a feltett céllal, hogy elpusztítsák a másik csapat által őrzött Core-t -- az nyer, aki kettőt el tud pusztítani. A játékmód érdekessége, hogy a meccs előtt három, véletlenszerűen kiválasztott hős közül kell kiválasztanunk azt, amelyik a legjobban passzol a stílusunkhoz, majd ha ez megvan, ennek hősképességeiről is döntenünk kell. Mindez persze nyilvános a csapattagoknak, így garantálva azt, hogy egy hatékony bagázst állítsunk össze.

Az új játékmód mellé új hősük is bemutatkoztak, akik közül mindenképpen Cho’gall a legérdekesebb. Ő egy kétfejű ogre, a különlegessége pedig az, hogy egyszerre két játékos is irányíthatja -- a karakter egyik fele, Cho a Warriror kasztot erősíti, míg a másik, Gall, aki egy Assassin, így képzelhetitek, hogy lehetőségek széles tárháza áll előttünk. Cho’gallt a Blizzard nem fogja árulni, hanem amolyan vírus módjára terjed majd, ugyanis mindenki ingyen megkapja, aki virtuális jegyet vett a BlizzConra, és aki betársul Cho’gall irányítására (ez teljesen ingyenes), az két teljes meccs után maga is megkapja, négy meccs után pedig extra arany is jár. Cho’gall képességeink részletes leírását a hivatalos oldalon találod.

Cho’gallhoz képes sokkal visszafogottabb Genn Greymane és Lunara, két Ranged Assassin. Greymane sajátossága, hogy emberi és Worgen forma között válthat, így bármilyen szituációban hatásos tagja a csapatunknak: emberként távolról bombákat szórhat, farkasemberként pedig vígan szaggathatja az áldozat húsát. Lunara egy hasonló hibrid teremtmény, akinek egyik fele egy őz, a másik pedig humanoid; egy gyors, dárdákkal és mérgekkel operáló harcos, akivel nem érdemes újat húzni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Végezetül, egy új pályát is elénk tártak a srácok. Ez a Towers of Doom nevet kapta, a háttértörténete szerint pedig The Raven Lord és a Grave Keeper egymásnak esett, hogy meghódítsák a térképnek otthont adó rejtélyes és misztikus várost, a Nexus hőseinek pedig ebben a csatában kell bizonyítaniuk. A Towers of Doom nem egy közönséges aréna, a Core-ok ugyanis sérthetetlenek a hősök által, helyette oltárokat kell elfoglalnunk, amik cserébe harangtornyokat aktiválnak, amelyek már képesek sebzést okozni. Összesen hat haragtorony található, amelyekért folyamatos harc folyik majd.

Overwatch: megjelenés, ár és konzolos kiadás

A BlizzCon talán legnagyobb horderejű bejelentései az Overwatch nevéhez köthetőek, még úgy is, hogy ezekről az előző nap már értesültünk. Az első és legfontosabb, hogy a játék nem egy free-to-play lövölde lesz, ahogy arra sokan tippeltek, hanem egy fizetős program.

  • PC-n 40 dollárt kell fizetnünk, amiért cserébe mind a 21 hőst és az összes pályát megkapjuk, valamint előrendelői bónuszként egy Noire skint Widowmakernek.
  • Az Overwatch: Origins Edition 60 dollárba kerül, és az alapjáték tatalmai mellett öt skin (Blackwatch Reyes, Strike-Commander Morrison, Overgrown Bastion, Security Chief Pharah és Slipstream Tracer) és olyan, Overwatch tematikájú extrák lapulnak (Heroes of the Storm - Tracer Hero, World of Warcraft - Baby Winston Pet, StarCraft II Portraits, Hearthstone Cardback, Diablo III - Mercy Wings), amelyeket a Blizzard játékaiban használhatunk. A konzolos játékosoknak ez a legolcsóbb opciója, de PC-re is megvásárolható.
  • A harmadik lehetőség az Overwatch Collector’s Edition, ami 130 dollárba kerül, és az Overwatch: Origins Edition tartalmain túl a játék zenéjét, a művészeti albumot és a Soldier 76 szobrát tartalmazza. 

A másik nagyon fontos hír, hogy az Overwatch valóban meg fog jelenni konzolokra, mégpedig PS4-re és Xbox One-ra (cross-platform multiplayer nincs), a premier pedig minden platformon egyszerre lesz. A Blizzard azt ígérte, hogy tavasszal, de június 21-e előtt mindenképpen kapható lesz a játékuk.

A fejlesztők továbbá három új karaktert is bemutattak. Az első D.Va, egy profi gamer, aki egy hatalmas mechet irányít. A közelharcban jeleskedik a Fusion Cannonjeivel, pajzsával képes védeni magát, rakétáival pedig gyorsan elkerülheti a veszélyt. A második Genji, a Shimada nindzsa klán vezérének fia, aki majdnem belehalt sérüléseibe, miután összetűzött testvérével, Hanzóval, de az Overwatch megmentette kibernetikus implantátumok segítségével. Genji mozgékony, gyors, fő fegyvere pedig a dobócsillagai és kardja. A harmadik, és egyben utolsó hős, akit bemutattak, nem más, mint Mei, egy hibernációból felébredt sarkköri kutató. Az időjárást tudja manipulálni, megfagyasztva célpontjai, jégcsapokat lőve, vagy hófalat emelve, illetve, hogy védje magát, hibernációba húzódik vissza.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

StarCraft 2: Legacy of the Void és Nova DLC

A jövő héten láthatjuk, hogy milyen véget ér a StarCraft 2 történet, az évek óta hömpölygő eseménysorozat. A november 10-én megjelenő Legacy of the Void egy epikusnak ígérkező lezárást ad az eseményeknek, amihez a BlizzCon során egy nagyon pofás videót adtak ki. Íme:

Persze az, hogy vége a StarCraft 2-sagának, nem jelenti azt, hogy az egész univerzum pihenőre vonul. A Blizzard nem veszteget sok időt, és már a jövő év tavaszán kiadja a Nova Covert Ops DLC első adagját, amiben a sorozat közkedvelt karakterével kalandozhatunk. A történet a Legacy of the Void eseményei után veszi fel a fonalat, és egy súlyosan xenofób társaság, a minden zerg és protoss kiirtását tervelő Defenders of Man nyomában loholunk. A Blizzard egy sötétebb tónusú történetet ígér, valamint egy olyan játékmenetet, amiben Nova kommandós képességei kerülnek előtérbe. A Nova Covert Ops három részből, és összesen kilenc misszióból áll majd, ám sajnos egyelőre további részleteink nincsenek, csak ez a trailer.

Warcraft: Legion megjelenés és filmelőzetes

Noha az előfizetők számára évről évre és hónapról hónapra csökken, a Blizzardnak így is sikerült felkorbácsolnia a hangulatot a Warcraft franchise-zal kapcsolatos bejelentéseivel. Elsőként azt közölték, hogy a World of Warcraft hatodik kiegészítője, a Gamescom során bejelentett és kimerítően részletezett Legion jövő nyáron fog megjelenni, az előrendeléseket pedig már fogadják is. Két kiadás érhető el: 50 dollár a Standard Edition lemezes vagy digitális kiadásban, amit felfejleszthetünk a 70 dolláros Digital Deluxe Editionre, ami pár digitális extrát tartalmaz, úgy mint

  • World of Warcraft - Illidari Felstalker hátas és Nibbles Pet,
  • Heroes of the Storm - Felstalker hátas,
  • StarCraft II - Fel Protoss portrék,
  • Diablo III - Wings of the Betrayer szárnyak.

Aki előrendeli a játékot, az a Legion megjelenésekor azonnal 100-as szintre emelheti az egyik karakterét, illetve korai hozzáférést kap az új Demon Hunter kaszthoz, méghozzá azelőtt, hogy az expanzió megjelenne. A megjelenés bejelentését a World of Warcraft Legion cinematic trailer koronázta meg.

Persze nem a Legion megjelenése volt az egyetlen dolog, amit a Warcraft rajongói tűkön ülve várhattak, a BlizzCon alkalmából ugyanis levetítették a jövőre esedékes Warcraft film első, rendes minőségű előzetesét. Nem is húzom tovább az időt, ha még nem láttad trailert, nézd!