Tudjuk, hogy a Valve dolgozik a Half-Life 3-on, csak nem vagyunk biztosak abban, hogy foglalkoznak vele – valahogy így lehetne összefoglalni azt a mizériát, ami a Half-Life 3 körül zajlik. De most jött egy olyan infó, ami azt jelzi, tényleg foglalkoznak vele. Sőt, nem csak azzal, de a Left 4 Dead 2 Source 2-es portjával is.

A Destinations Workshop Tool egy VR fejlesztői eszköz, ami a Source 2 motort használja, és értelemszerűen VR tartalmat lehet vele készíteni és a Steam Workshopon át megosztani. A 9.6.16 verziószámú frissítés fájljaiban pedig olyan stringek is vannak, amik egyértelműen a Half-Life 3-ra, illetve a Left 4 Deadek 2-re vonatkoznak. Ezek a stringek pedig olykor komplett eseményekre, például egy helikopter balesetre vagy az asztalnál ücsörgő Gordon Freemanre, máskor pedig olyan ismert dolgokra utalnak, mint az Aperture vagy a headcrab.

A Half-Life 3 nem először kerül kapcsolatban a VR-ral, korábban már találtak erre a játékra vonatkozó nyomokat a HTC Vive Performance Testjében is – sőt, ez utóbbi a Left 4 Dead 3-ra is hivatkozott, amit szintén emlegetnek a Destinations Workshop Tool 9.6.16-tal kapcsolatban.

Azonban nem szabad elfeledni, hogy Chet Faliszek, a Valve egyik írója tavaly az EGX-en azt találta mondani, hogy nem lesz VR-os Half-Life 3. Persze, ezen a ponton már nehéz eldönteni, mi igaz és mi nem. Ugyanakkor pont a mai nap közölt a Master Herald egy cikket, amiben azt fejtegette, hogy a játék 2018-ban jelenik meg, teljes VR-pompájában. Ugyan a cikk rendkívül spekulatív, mindazonáltal érdekes az egybeesés.

half-life-3-destinations-workshop-tool-9616.jpg

Akárhogy is, az, hogy immár másodszor bukkan fel a Half-Life 3 a Steam VR-projektjeivel kapcsolatban, nem lehet véletlen, ezen a fronton biztos készül valami.