Tegnap a játékvilág egy kicsit megremegett, a Bungie ugyanis egy tízéves megállapodást kötött az Activisionnel, melynek értelmében a kapzsi mamut fogja kiadni a Halo-széria készítőinek következő játékait, ám nem kell félni, a Bungie nem hülye. Olyan szerződést kötöttek, amiben biztosítva van a teljes kreatív szabadságuk, s az, hogy a játékra vonatkozó licenceket megtarthatják, sőt a kereskedelmi árba is van némi beleszólásuk. Összességében tehát nem egy olyan rossz üzlet ez, hiszen sikerült megőrizni a függetlenségüket, és egy nagyon befolyásos kiadó segíti majd boltokba új üdvöskéjüket. Na de pontosan mi is ez az új játék?

„Egy vadonatúj akciójátékon dolgozunk, melynek semmi köze a korábbi munkáinkhoz. Hatalmas és nagyon ambiciózus projekt, melynek elkészítéséhez -– figyelembe véve, mennyi időt akarunk eltölteni a fejlesztéssel és hogy milyen történetet akarunk elmesélni -- csatasorba kell állítanunk a legkiválóbb embereinket. Mindent bele kell adnunk.” -- Brian Jarrard, a Bungie közösségi felelőse.

A név nélküli projekt -- mely nagy valószínűséggel egy FPS lesz -- már az előkészületi fázisban van, és több platformon is meg fog jelenni, melyek közül az Xbox 360 és a PlayStation 3 biztosnak tekinthető, ám ennél több információt hivatalos forrásból ne várjuk 2011-ig, a Bungie ugyanis érthető módon ezt az évet a Halo: Reach-nek szenteli.