• A Caffeine egy indie sci-fi környezetű horrorjáték
  • Fegyverek nem lesznek, de a környezetet felhasználhatjuk a feladványok megoldására
  • Tavaly a kitűzött célnak mindössze 4%-át sikerült teljesítenie az Indiegogón
  • A program alapvetése, hogy az emberiség koffeinfüggő
  • És a koffeint az űrben bányásszák!

A Caffeine érdekes koncepcióval él. A 2097-ben játszódó sztori szerint mi egy emlékezetét vesztett fiú bőrébe bújnánk bele, aki egy elhagyott koffeinbánya-állomáson ébred fel egy távoli naprendszerben. Merthogy ebben a jövőben az emberiség már nem választhatja meg szabadon, iszik-e reggel kávét. Szükségszerűen inniuk kell, ugyanis masszív koffeinfüggők.

Feladatunk az lesz, hogy kiderítsük, hogyan kerültünk az állomásra, miért hagyták el, mik azok a rejtélyes jelenések a sötétben, miért nem tudunk elsétálni egyik ajtótól a másikig infarktus nélkül. Egyszóval szabvány horror sci-fi köntösbe csomagolva, az Unreal Engine 4-gyel megszórva, a Doom 3, a Condemned és a F.E.A.R. 2 hangulatán feltálalva.

A program, ami engem már csak azért is érdekel, hogy megtudhassam, mégis hogy a búbánatba lehet az űrben koffeint bányászni, egy évvel ezelőtt csúnyán elhasalt az Idiegogón (a kért 80 ezer dollárból mindössze 3212 folyt be), de a most kiadott trailer alapján ez nem szegte kedvét a Caffeine-t fejlesztő Dylan Browne-nak. A videóból ugyan semmivel sem tudunk meg többet a játékról, mint egy évvel ezelőtt, de legalább még mindig hangulatos.