Az Activision és a Sledgehammer Games vasárnap fogja bemutatni a világnak, hogy milyen lesz a 2014-es Call of Duty, ám nem kell még két napot várnunk, egy szivárgásnak köszönhetően ugyanis megérkeztek az első információk, sőt még a trailert is láthatjuk.

A Destructoid stábjához eljutott, egészen hitelesnek tűnő részletek szerint a játék a Call of Duty: Advanced Warfare címet kapta, s idén novemberben, egészen pontosan, november 4-én fog megjelenni. A történet központjában ezúttal az óriáscégek által irányított magánhadseregek, az úgynevezett PMC-k állnak, amelyek a jövő eme verziójában nagyobbra nőttek, mint egyes országok hivatalos haderői.

Pontos részleteket még nem kaptunk, de a videóból úgy néz ki, hogy a nagy ellenfél ezúttal Frank Underwood, akarom mondani, a Kevin Spacey által alakított, egyelőre ismeretlen kilétű üzletember lesz, aki szembefordult az Egyesült Államok kormányával, majd háborút hirdetett. Szó mi szó, nem túl eredeti a felütés, de Spacey előadása velőtrázóan jó, így azt hiszem, nem lesz okunk panaszra, másrészt pedig egy sor futurisztikus játékszert kapunk, többet, mint a szintén a jövőt kóstolgató Black Ops 2-ben.

A videó tanúsága szerint a katonák a mesterséges külső váznak köszönhetően szupererőre tesznek szert, amivel a zárt vasajtók semmiféle akadályt nem jelentenek, de az sem, ha egy több méteres szakadék tátong előttük, ugyanis hatalmasat is tudnak ugrani. Ezek kívül van optikai álca, egy speciális kesztyű, amivel falat lehet mászni, és még egy sor egyéb király felszerelés, amit mind kipróbálhatunk majd.

A játékmenet egyéb változásairól, a multiplayer módról és a megcélzott platformokról (az Xbox One persze már biztos, hiszen azon vették fel a videót) még nem tudunk semmit, de vasárnap vagy később ezekre is fény fog derülni.