2013 szeptemberében jelent meg a Card Hunter, és azóta bő félmillió játékost gyűjtött maga köré -- ám ez a szám hamarosan megtöbbszöröződhet, hiszen a játékot készítő Blue Manchu bejelentette: még ebben a hónapban, július második felében a Steamen is elérhető lesz alkotásuk, természetesen továbbra is ingyen.

Aki nem ismerné a játékot: egy (egyelőre, ugye) böngészőben játszható free-to-play fantasy szerepjátékról van szó, amely a kártyagyűjtögetős (CCG) és táblás játékok sajátos elegyét kínálja taktikus harcokkal, masszív szólista kampánnyal, no és persze rangsorolt multis meccsekkel.

Addig sem fogunk unatkozni azonban, míg megjelenik a steames verzió, ugyanis a Card Hunter kliense alaposan kibővült: bekerült a játékba a régóta hiányolt és nagyon kézenfekvő kooperatív mód, így immár vállvetve játszhatjuk végig a kampányt. És ez még nem minden: a srácok összeraktak egy expanziót is! Az Expedition to the Sky Citadel a magas szintű játékosok minden tudását próbára teszi, és új mechanizmusokkal, lapokkal, mutánsokkal és robotokkal rázza fel az eddigi sablonfantasyt -- no meg egy új játékmesterrel, akinek neve Cardotron 2000.

Ha pedig valakiben az alant látható anyag nosztalgikus húrokat pendít meg, az nem a véletlen műve: a kiegészítő erősen a System Shock 2 hangulatát idézi, a GM pedig annak híres-hírhedt mesterséges intelligenciáját, Shodant. Ez persze teljességgel érthető: a Card Huntert fejlesztő Blue Manchu létrehozója és a játék tervezője Jonathan Chey, az Irrational Games társalapítója, a System Shock 2 producere, a Freedom Force tervezője, a BioShock fejlesztésének vezetője. A csapatban egyébként több volt „irracionális” kollégája is megtalálható, de igazoltak munkatársat a Trion Worldstől és az NCSofttól is, és érdemes azt is tudni, hogy a játék készítését tanácsadóként segítette Richard Garfield, a Magic: The Gathering atyja.