Nagy divatja van az ostoba, bár ideig-óráig szórakoztató játékoknak, s ha beszéltünk a Goat Petting Simulatorról és a Surgeon Simulator 2013-ról, akkor a Catlateral Damage is szót érdemel, amiben belső nézetben irányítunk egy macskát, a feladatunk pedig az, hogy lelökjük a gazdánk polcon és asztalon tárolt holmijait.

A Catlateral Damage alfaváltozatban jelenleg ingyenesen letölthető a fejlesztő hivatalos oldaláról, de már készül a teljes értékű kiadás is, ami gazdagabb felhozatallal várja majd a játékosokat. A fejlesztést végző Chris Chung azt mondta, hogy legalább két játékmódot kapunk: az egyik egy kötetlen lehetőség, így szabadon lökhetjük fel a tárgyakat és fedezhetjük fel a környezetet, a másik pedig a Cat Ops címet kapta, amiben az a célunk, hogy az alvó gazdi felébresztése nélkül okozzunk minél nagyobb rendetlenséget.

Chung jelezte, hogy egy, az alfában jelenleg is elérhető módhoz hasonló, időhöz kötött feladat is kerülhet a teljes változatban, illetve nagyobb és változatosabb játéktér is készülhet, sőt akár az egész házat is felfedezhetjük majd.