Ahogyan az már korábban kiderült, elsőként a PS4 masinák tulajdonosai (már akik előrendelték a programot) kóstolhatnak bele a Call of Duty-sorozat novemberben érkező új epizódjába, azon belül is a többjátékos lehetőségek keretein között lőhetik halomra egymást augusztus 19-től. Eddig nem sok szót ejtett arról a játékot készítő Treyarch, hogy pontosan mi vár a virtuális harcosokra, most azonban egy trailer felfedte a hőn áhított részleteket. Ezek szerint három multiplayer térképen indulhatunk csatába, a hatalmas belátható területekkel és víz alatti alagutakkal ellátott Hunteden, az egyiptomi Szaharába lévő kutatóbázisra vezénylő Combine-on, valamint a Szingapúr vízzel elárasztott evakuációs zónájában játszódó Evac-on.

Az új fegyverek mellett a mordályok alakítgatására használható Weapon Paint Shop funkciót, illetőleg az új, dinamikus mozgásrendszert is kipróbálhatjuk majd, melynek segítségével karakterünkkel megtorpanás nélkül roboghatunk át számtalan utunkba kerülő akadály felett és alatt. 

A játékmódokból csak egy, az Area nem áll majd rendelkezésre, az összes többi, így a Team Deathmatch, a Domination, a Demolition, a Kill Confirmed, a Hardpoint, a Capture the Flag és a Search & Destroy egyaránt elérhető lesz. Felvonulnak természetesen a Black Ops 3 harcoskasztjai, a specialisták is, aki már saját kinézetükkel, személyiségükkel, fegyverzetükkel, és képességeikkel vesznek részt a harcokban. Elsőként csak a Ruin, az Outrider, a Prophet és a Battery lesz válaszható, de akik a bétateszt folyamán elérik a 22-es illetőleg a 28-as szinte, azok számára a Seraph, a Nomad, a Reaper és a Spectre is megnyílik. A PS4-es bétatesztet augusztus 26-án az Xbox One-os és a PC-s követi ugyanezekkel a feltételekkel.