A Szellemirtók 3-nak nem sok köze van a játékvilághoz, legfeljebb annyi, hogy rengeteg gamer imádja a két klasszikus filmet, vagy nőtt föl valamelyik rajzfilmsorozaton, esetleg játszott a pár éve kiadott játékok valamelyikével, egyszóval akárcsak a Star Wars, fontos eleme a nördkultúrának, és mint ilyen, érdekes téma.

Évek (sőt, évtizedek) óta pletykálják internetszerte, hogy a Sonynak végre megjön az esze, és elkészíti a Szellemirtók 3-at. Mivel eleinte Bill Murray nem akart részt venni a projektben, ezért a film sokáig előkészítési fázisban maradt, majd amikor Murray végre beadta a derekát, elhunyt a szkriptet Dan Aykroyddal közösen író Harold Ramis, aki nem mellesleg a harmadik szellemirtót alakította. Ezek az események odáig vezettek, hogy a Sony rebootban kezdett gondolkodni, majd jött egy Paul Feig nevű rendező, elkészítette a Koszorúslányok című fertelmet, és azt mondta, hogy ő majd csinál egy harmadik Szellemirtók-mozit, csak csajokkal a főszerepben.

Eddig ez pletyka volt, mától kész tény.

Először a Sony Pictures dobta fel Twitterre az új Szellemirtók premierdátumát, ami 2016. július 22., majd Feig a saját csatornáján osztotta meg a szereplőgárdát (alant), ami hogy, hogy nem majdnem megegyezik a Koszorúslányokéval. Az új szellemirtók-csapat tehát nőkből fog állni, a film pedig valószínűleg nem fog csatlakozni az előző részekhez.

Örülünk, Vincent?

Szellemirtók 3
Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Leslie Jones