2016 szeptember elején bejelentésre került egy új szervezet, a PEA megszületése, mely a Professional Esports Associationt (Profi Esport Egyesület) takarja. Az apparátus célja az lenne, hogy segítse a játékosok és a ligák közti összefogást azzal, hogy aktívan belevonja a szponzorált csapatok playereit és az azokat szárnyuk alá vevő organizációkat a versenyek szervezésébe. Cserébe 50%-os részesedést kapnának az események alatt generált bevételből, valamint egyéb, nem pontosított juttatásokban is részesülnének. Akik pedig a korai nyugdíjazást fontolgatják azokról oly módon gondoskodnának, hogy befektetési tervet készítenének és egészségügyi ellátást biztosítanának nekik. A leírtak azonban elsőre is túl szépnek hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek, mint az utóbb kiderült.

A Cloud9, Counter Logic Gaming, Immortals, Team Liquid és Team SoloMid közös összefogásban közzétettek egy nyílt levelet, melyet egységesen megjelölt szócsövük, Scott „SirScoots” Smith szavainak kíséretében tolmácsoltak. Scoots a levél első felében leírja, mit vállalt magára a PEA, milyen véleménnyel voltak róla a játékosok majd áttér arra, mindez hogyan zajlott le a valóságban.

pea-csgo.jpg

A játékosok nem kapták meg a nekik kijáró tájékoztatást, ami már rögtön a kezdetektől fogva gondot jelentett. (Sokan aznap vagy azt megelőző napon lettek értesítve arról, hogy a PEA létezni fog.) Ez később fokozódott azzal, hogy a PEA nem szervezetett meetingeket érdekegyeztetés végett, majd a korábban írásba adott ígéret, mely szerint a csapatok maguk választhatják ki mely ligákon kívánnak részt venni szintén semmisé vált.

A meghirdetett kooperáció diktátorsággá vált, melynek élén a szponzorok és maga a PEA álltak. Az előző hónap elején a szervezet kitűzte céljának, hogy az általa menedzselt játékosok hagyjanak fel az ESL Pro League-en való versenyzéssel, amely jelenleg az egyik, hanem a legpresztízsesebb, legprofibb CSGO torna a porondon.

A PEA jelenleg még nem adott ki közleményt az őket ért vádakat adottan, sem pedig a jövőt illetően.

A csapatok ezzel a frissen publikált írással nem szeretnének sárdobálást kezdeményezni, hiszen ők maguk is érzik, hogy szükség van egy olyan szervezetre, mint amit ígértek nekik, ám a jelenlegi helyzet tarthatatlan. Tömeges hiszti helyett arra kérik a csapatokat, a hozzájuk tartozó szervezeteket, a rajongókat és mindenkit, aki mozgósítható ez ügyben, hogy kezdjenek egy diskurzust, amivel megmenthetik a helyzetet.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!