A BigPoint büszkén jelentette be, hogy hosszú tesztidőszak és megannyi javítás után végre elkészült a DarkOrbit Reloaded című, ingyenesen játszható, böngészős űr-MMOG. A program majdnem mindent tud, amit a nagy online űrjátékok, és nem kell hozzá erőmű, sem roppant gyors internetkapcsolat. Mindössze egy olyan PC, ami megbirkózik a bonyolult böngészőprogramos feladatokkal (ennél fogva a lent látható gépigény is inkább a stabil játékélmény elérése végett létezik, valószínűleg gyengébb vason is lehet DarkOrbit Reloadedezni).

A BigPoint alkotása, ahhoz képest, hogy böngészős játék, meglehetősen mély: 200 egyjátékos küldetés, kidolgozott sci-fi történet, gigantikus virtuális univerzum, na meg három teljesen eltérő frakció várja a játékosokat a DarkOrbit Reloadedben. Mindezt a fejlesztők kifejezetten szép, magas felbontású grafikával fejelték meg, ami, bár 2D-s, nagyon megkapó, néhány éve a teljes árú PC-s játékok néztek ki ilyen jól. A játékmenet egyébként érdekes elegye a stratégia, a szerepjáték és a szimulátor műfajoknak, megfejelve jó adag közösségi élménnyel, ami nélkül nem MMOG egy MMOG.

Bár a DarkOrbit Reloaded elméletileg készen van, a BigPoint nem pihen. Jonathan Lindsay projektproducer "egy új kor beköszönteként" tekint a programra, ami a mikrotranzakciók útján pénzt fizető, és a teljesen ingyen játszó játékosokat is egyszerre képes szórakoztatni. Lindsay elmondta továbbá, hogy már most új technológiákkal és ötletekkel kísérleteznek, hogy a későbbiekben még jobbá tegyék a DarkOrbit Reloadedet.

Az angolul nem beszélő olvasóknak jó hír, hogy a DarkOrbit Reloaded magyarul is ért. Regisztrálni a hivatalos weboldalon lehet. Irány a végső határ!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!