A játékvilágban gyakran robbannak ki botrányok, némelyek nagyobbak, mások kisebbek. Hogy a Darksiders II körüli hercehurca melyik csoportba tartozik, nem a mi tisztünk eldönteni, bár annyit hadd jegyezzünk meg, hogy a Vigilt ért támadások kísértetiesen hasonlítanak az L.A. Noire-t szállító, majd hamar feloszló Team Bondi esetére.



A minap egy ex-Vigil dolgozó, Xander Davis Twitteren adta a világ tudtára, hogy a játékba ölt rengeteg munkaóra ellenére a végső változatban még csak meg sem említik a nevét. Davis szerint az ilyesmi elég gyakori az AAA játékok esetében, és mivel ő még a Darksiders II megjelenése előtt elhagyta a Vigilt, végül is érthető, miért nem tüntetik fel a stáblistában. Ugyanakkor kiemeli, hogy az állásából kitúró Herb Ellwood nyakába akasztották az ő és csapata minden érdemét, így a játék stáblistája szerint Herb dolgozta ki a felhasználói felületet.

Davis úgy véli, hogy a Vigilben lehetett volna annyi tisztesség, hogy legalább felsorolják a nevét. Főleg, hogy a júliusról augusztusra csúsztatott megjelenés mögött nem a bétatesztelés elhúzódása állt, hanem az említett interfész katasztrofális minősége, melyet Daviséknek kellett kijavítani. Xander egyébként kapcsolatba lépett volt kollégáival, akik elmondták, hogy nagyon sok más dolgozó sem került bele a végleges stáblistába.

A Vigil még nem reagált hivatalosan, és esélyes, hogy nem is fog. Ugyanakkor tény, hogy ez az eset sehogy sem vet jó fényt a brigádra, márpedig a THQ-nak most makulátlan reklámokra van szüksége, ha életben akar maradni.