A Superannuation portál a mai napon figyelmes lett egy érdekes oldalra, mely egy Dawngate című játékot hirdet. Az eset azért érdekes, mert formális bejelentés még nem történt, csak ez a kedvcsináló oldal árválkodik egyedül -- valaki a cégnél a menetrend előtt nyomhatta meg a startgombot, ugyanis a kapcsolódó Twitter-, YouTube- és Twitch-oldal még nem elérhető, az ilyeneket pedig általában egyszerre szokták elindítani, illetve sajtóközlemény sem érkezett még. Mindenesetre bármi is történt, a lényeget már tudjuk: az EA is belép a MOBA-játékok világába.

Az oldalon látható, nem túl beszédes leírás szerint egy nulláról megépített játékkal állunk szemben, melynek elkészítése során a cél az volt, hogy egy ismerős, de mégis egyedi élményben legyen részünk. Ez azt jelenti, hogy a zsáner játékszabályai változatlanok maradnak, ám a karaktereinket mi magunk készíthetjük el, annak függvényében, hogy milyen szerepet szeretnénk betölteni a csatatéren, vagyis nem harcosok előre meghatározott listájából választunk.

A fejlesztést egy bizonyos Waystone Games vállalta magára, s ha eddig még nem hallottál volna erről a gárdáról, az nem csoda, hiszen még senki sem, a Superannuation azonban úgy tudja, hogy a csapat valójában nem is egy újonc, hanem a Visceral Games (Dead Space-sorozat) egy ideje már működő, ingyenesen játszható programokra szakosodott belső alakulatának immáron nevesített változata. Az még nem világos, hogy a csapat profiljának megfelelően a Dawngate egy free-to-play alkalmazás lesz-e, a játékról ugyanis még hivatalosan nem nyilatkozott a kiadóként feltüntetett EA.

Dawngate: MOBA az Electronic Artstól

Dawngate -- Megjelenés: Ismeretlen -- Gépigény: Ismeretlen