• Megjelent a Daymare: 1998
  • A Resident Evil 2 Reborn rajongói projekt készítői csinálták meg
  • Steamen a demója ingyen kipróbálható

2015-ben egy kis csapat, az Invader Games arról álmodozott, hogy az Unreal Engine 4 segedelmével remake-elik a Resident Evil 2-t, természetesen mint rajongói alkotást. A projektet azonban lelőtte a Capcom, legfőképpen azért, mert akkor már ők is dolgoztak a Resident Evil 2 remake-jén.

A történet itt szomorú véget érhetne, ám az Invadert nem olyan fából faragták, hogy csak úgy leálljanak, ehelyett önálló játékba kezdtek a már megszerzett tapasztalatokkal. A minap pedig meg is jelent PC-re ennek az eltökéltségnek az eredménye, a Daymare: 1998.

A játék le sem tagadhatná, hogy egy Resident Evil projektből nőtte ki magát, de ezzel nincs baj. A játékban három szereplőt, egy elit katonát, egy pilótát és egy erdészt alakíthatunk, akik egy kisvárosban rekedtek. Azonban nem az unalom les rájuk, hanem a település gyilkos szörnyekké mutálódott lakossága.

A Daymare: 1998 a túlélő horror legszebb hagyományait idézi meg: nehezen megölhető ellenfelek, kevés lőszer, sötét, szűk helyszínek és különféle puzzle-k. Nem gyerekmese, de hát ez a minimum egy olyan csapattól, akik annyira rajongtak a Resident Evil 2-ért, hogy majdnem előbb remake-elték, mint a Capcom.