• PS4-en csak a Dead Island lesz a lemezen
  • A Dead Island: Riptide-ot külön kell letöltenünk
  • A Dead Island Definitive Collection május 31-én jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra
  • Dead Island teszt
  • Dead Island: Riptide teszt

A Dead Island Definitive Collection, ami a Dead Islandot és a Dead Island: Riptide-ot egyaránt tartalmazza, május 31-én jelenik meg PS4-re és Xbox One-ra. Viszont úgy tűnik, a Sony konzolján némileg macerás lesz hozzájutni mindkét programhoz, merthogy a bolti változatban csak egy játék lesz benne a dobozban lemezen.

A hivatalos indoklás szerint ez azért alakult így, mert a PS4 esetében limitálva van, hány darab multiplayer játék kerülhet fel egy lemezre. Egész pontosan, lemezenként csak egy ilyen program lehet, így míg a Dead Island bekerült a dobozba, addig a Riptide-ot le kell majd töltenünk.

Persze eme indokot látva néhány emberben felmerült a gondolat, hogy ha ez így van, akkor hogyan létezhetnek olyan kiadványok, mint a Borderlands: The Handsome Collection és az Uncharted: The Nathan Drake Collection, amik esetében egy lemezen több multiplayer játék is helyet kapott, még PS4-esen is. Na, ekkor bújt ki a szög a zsákból, és a kérdésre a Deep Silver ezt válaszolta Twitteren: egyszerűbb az általuk választott megoldás, mert több játék egy lemezre szuszakolása esetén külön menükre lenne szükség.

Az Xbox One-nál ilyen probléma nem lesz, ott ugyanis nincs szükség külön menükre, szépen egymás mellé szórhatják a játékokat mindenféle extra munka nélkül.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!