A Dead or Alive-ot ugye mindenki egy verekedős játéknak ismeri, ahol lenge ruhás bombázók ütlegelik egymást egy paradicsomi környezetben. Nos, ennek van egy leágazása, ami 2003-as debütálása óta szintén sorozattá nőtte ki magát. Ez a Dead or Alive Xtreme, ami annyiban tér el a fősodortól, hogy ebben a csajok nem verekszenek, hanem röplabdáznak, modellkednek, meg mindenféle nem agresszív minijátékot játszanak.

A Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball még Xboxra jelent meg, míg a Dead or Alive Xtreme 2 már Xbox 360-ra. A nemrég bejelentett Dead or Alive Xtreme 3 (PS Vitán Dead or Alive Xtreme 3: Venus címen jelenik meg) viszont szakít a hagyománnyal, és átpártol a Sony-hoz, ugyanis PS4-re és PS Vitára fog kijönni. De egyelőre csak Japánban, a nyugati megjelenés az eladásoktól függ.

Az viszont már biztos, hogy nem terveznek karakter DLC-ket, már csak azért is, viszont ennek ellenére sem lesz benne minden női karakter. A napozás növeli majd az erőszintet, míg ha kitartunk egy karakter mellett, akkor az gyorsabban gazdagodik meg, mint a korábbi játékokban. Sőt, terveznek speciális jutalmakat azoknak, akik az egész játékot egy szereplővel pörgetik ki. És még egy képet is kaptunk hozzá.